Exotická variácia sezónnej klasiky – mrkvovo-ananásový koláč! Na prípravu tohto receptu budeš potrebovať základné ingrediencie zo špajzy a po ananás budeš musieť skočiť do obchodu. Verím, že koláč si zamilujú všetci.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 175 ˚C. Formu vymastíme olejom.
2
V strednej miske zmiešame suché prísady – múku, korenie, kypriaci prášok a soľ.
3
Vo veľkej miske zmiešame cukor a olej, kým sa nespoja, potom pridáme jogurt a znova dôkladne premiešame.
4
Za stáleho miešania postupne pridáme vajíčka.
5
Suché prísady primiešame k mokrým a miešame, kým sa celá zmes dokonale nepremieša.
6
Potom pridáme ananás, ktorý jemne rozmixujeme na kúsky (nie na pyré), strúhanú mrkvu a nakoniec nasekané vlašské orechy. Zľahka premiešame.
7
Cesto nalejeme do pripravenej formy, vrch koláča si môžeme posypať orechmi alebo nasekanou horkou čokoládou, prípadne zvyšným ananásom.
8
Pečieme 30 – 40 minút. Sledujeme rúru, aby sme sa uistili, že sa koláč neprepečie. Ak okraje hnednú príliš rýchlo, prikryjeme ich fóliou. Prepečenie skontrolujeme špáradlom. Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
341 kcal
1432 kJ
T:
18 g
B:
9 g
S:
33 g
V:
4 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Výbornou voľbou ako môžeš doladiť svoje sladké recepty je aj naša zdravá Fitnutka. Nahliadni do nášho e-shopu kde nájdeš hneď 3 rôzne príchute, ktorú z nich si vyberieš?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz