Tento lahodný bezlepkový jablkový koláč je vyrobený zo zmesi mletých ovsených vločiek a mandlí, ochutený čerstvými jablkami, s lahodnou orechovo-škoricovou posýpkou. Táto vláčna, jemná pochúťka je dostatočne zdravá na to, aby si ju vychutnala na raňajky, ale zároveň to môže byť skvelý dezert či desiata!
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Formu vymastíme olejom.
2
V stredne veľkej miske premiešame pomleté ovsené vločky a mandle, soľ, škoricu a sódu bikarbónu tak, aby sa zmes spojila.
3
Vo veľkej mise vyšľaháme vajíčka, grécky jogurt, kokosový olej, vanilkový extrakt a med.
4
Pridáme suchú zmes a miešame, kým sa nespoja.
5
Jemne vmiešame jablká nakrájané na kocky.
6
Pripravíme si posýpku. Všetky ingrediencie zmiešame v malej miske, až kým sa nerozdrvia.
7
Do pripravenej formy nalejeme cesto a posypeme posýpkou.
8
Pečieme 40 – 50 minút alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté. Po 30 minútach skontrolujeme koláč, aby sme sa uistili, že posýpka príliš nezhnedla. Ak áno, môžete vrch prikryť kúskom fólie, aby ste zabránili pripáleniu.
9
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť a môžeme vychutnávať.
Príjemné maškrtenie 😊!
V našom e-shope nájdeš nové príchute obľúbenej Fitnutky. Ktorá bude tá tvoja naj?
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz