Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 400 g celozrnných cestovín (ak recept robíme pre deti, použijeme radšej necelozrnné cestoviny)
- morskú/himalájsku soľ
- 400 g bio paradajkovej omáčky
- 70 g čiernych olív
- 2 zrelé avokáda
- 2 lyžice olivového oleja
- parmezán na posypanie
- čerstvé lístky bazalky
Ako budeme postupovať?
2. Zatiaľ si pripravíme omáčku. Do malého hrnca alebo panvice vylejeme hotovú paradajkovú omáčku a necháme prehriať.
3. Pridáme nasekané čierne olivy a vypneme.
4. V inej miske vidličkou popučíme avokádo a pridáme k omáčke.
5. Hotové cestoviny zlejeme, polejeme olivovým olejom a zmiešame s omáčkou.
6. Podávame posypané parmezánom a ozdobené lístkami čerstvej bazalky.
Tip č.1: Recept môžeme pripraviť aj pre deti od 1,5 roka, ale radšej zvolím necelozrnný typ cestovín.
Tip č.2: Ak máš rada v jedlách korenie, môžeš do omáčky pri zohrievaní dať trošku napr. oregana, talianskych byliniek či iného korenia podľa tvojej chuti.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
589 kcal 2 474 kJ | 23 g | 14 g | 74 g | 12 g |
Fantastické jedlá aj na letné dni nájdeš v našej novej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Miluješ cestoviny? Dopraj si ich v zdravších verziách napríklad v týchto receptoch:
Špaldové cestoviny s klíčkami, mrkvou a fazuľovými luskami
Lososovo-špargľové lasagne
Jednoduché talianske tagliatelle s parmezánom a špargľou
Pohyb a zdravá strava boli vždy súčasťou môjho životného štýlu. Vďaka tejto záľube som začala písať sladký fitness blog –www.fitnessdezerty.sk. Baví ma pripravovať zdravšie verzie obľúbených sladkostí a vymýšľať nové kreácie. V receptoch sa snažím zvýšiť obsah bielkovín, znížiť obsah sacharidov a použiť zdravé tuky. Na mojom blogu nájdete širokú škálu receptov, ktoré vznikajú v priebehu roka, podľa toho, čo si môžem práve dovoliť. Takže niektoré sú výživnejšie, iné diétnejšie. Ale všetky sú super chutné ;-)