Tieto bylinkovo-tekvicové cestoviny sú lahodne krémové a ich príprava je veľmi jednoduchá. Môžeš ich vychutnať ako rýchly obed alebo ľahkú večeru s lahodnými jesennými príchuťami.
Ako na to?
1
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
2
V panvici zohrejeme olivový olej a dozlata upečieme cibuľu. Pridáme očistenú a na malé kocky nakrájanú tekvicu a 5 minút opekáme.
3
Potom pridáme korenie a bylinky. Zalejeme vodou a varíme, kým tekvica nie je mäkká. Ak je potrebné, pridáme viac vody.
4
Keď je tekvica uvarená a voda sa odparila, rozmixujeme ju spolu s ricottou na krémovú omáčku. Ak je potrebné, dochutíme ešte soľou a korením.
5
Pridáme cestoviny a podávame ozdobené bylinkami, posypané syrom alebo orechmi.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
390 kcal
1639 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
62 g
V:
7 g
Nech ti chutí 😊.
Vianoce sa blížia a ty premýšľaš čím môžeš obdarovať svojich blízkych? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš svoj fit vianočný darček, či už pre niekoho z rodiny alebo aj pre seba 😉.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz