Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Bylinkovo-tekvicová omáčka s ricottou na cestoviny

35 min
6 porcií
tekvicova omačka

Potrebujeme: 

  • 500 g celozrnných cestovín
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 300 g tekvice
  • morskú/himalájsku soľ
  • korenie (čili, čierne korenie, muškátový oriešok)
  • 1 lyžičku čerstvého tymianu
  • 10 listov čerstvej šalvie
  • 1 šálku vody
  • 150 g ricotty
tekvicova omačka

Tieto bylinkovo-tekvicové cestoviny sú lahodne krémové a ich príprava je veľmi jednoduchá. Môžeš ich vychutnať ako rýchly obed alebo ľahkú večeru s lahodnými jesennými príchuťami.

Ako na to?

1

Cestoviny si uvaríme podľa návodu.

2

V panvici zohrejeme olivový olej a dozlata upečieme cibuľu. Pridáme očistenú a na malé kocky nakrájanú tekvicu a 5 minút opekáme.

3

Potom pridáme korenie a bylinky. Zalejeme vodou a varíme, kým tekvica nie je mäkká. Ak je potrebné, pridáme viac vody.

4

Keď je tekvica uvarená a voda sa odparila, rozmixujeme ju spolu s ricottou na krémovú omáčku. Ak je potrebné, dochutíme ešte soľou a korením.

5

Pridáme cestoviny a podávame ozdobené bylinkami, posypané syrom alebo orechmi.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

390 kcal

1639 kJ

T:

8 g

B:

13 g

S:

62 g

V:

7 g

zdrava tekvicova omacka

Nech ti chutí 😊.

Vianoce sa blížia a ty premýšľaš čím môžeš obdarovať svojich blízkych? U nás v e-shope si jednoznačne vyberieš svoj fit vianočný darček, či už pre niekoho z rodiny alebo aj pre seba 😉.

fit darčeky
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.