Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Božský bezlepkový jahodový koláč s mandľami len zo 6 ingrediencií

45 min
12 porcií
jahodový koláč

Potrebujeme: 

  • 250 g jahôd (čerstvých alebo mrazených)
  • 250 g mletých mandlí
  • 150 g cukru (trstinového, kokosového...)
  • 110 g zemiakového alebo kukuričného škrobu
  • 15 g prášku do pečiva bez fosfátov
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu (nemusí byť)
  • hrsť horkej nakrájanej čokolády (nemusí byť)
  • štipku soli
jahodový koláč

Vegánska bezlepková jahodová dobrota iba zo 6 ingrediencií a s jednoduchou prípravou. Tento koláč je bez múky a je nabitý čerstvými jahodami. Je mäkký, šťavnatý a svieži. Verím, že si ho zamiluješ, tak ako ja a moja rodina.

Ako na to?

1

Predhrejeme rúru na 170 ˚C. Tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) vymastíme a vyložíme pergamenovým papierom.

2

Jahody si rozmixujeme ponorným mixérom alebo v kuchynskom robote. Mixujeme, kým nevznikne hladké pyré a nie sú tam žiadne kúsky jahôd.

3

Do kuchynského robota pridáme zvyšné prísady a spracujeme, kým sa zmes nespojí. Cesto by malo byť husté, aby držalo tvar, keď ho naberieme. Ak boli jahody extra šťavnaté, cesto môže byť menej husté. Vtedy pridáme 15 – 30 gramov (2 – 4 lyžice) zemiakového škrobu a znova premiešame.

4

Hladké cesto premiestnime do tortovej formy a vrch jemne uhladíme.

5

Pečieme 30-35 minút. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť vo forme.

6

Pred podávaním môžeme koláč poprášiť práškovým cukrom, mletými mandľami, ozdobiť jahodami, čerstvou mätou. Veľmi dobre sa bude hodiť aj k zmrzline či jogurtu.

najlepší jahodový koláč

Príjemné maškrtenie 😊.

Dopraj svojmu telu nielen chutnú a vyváženú stravu ale tiež kvalitný pohyb. Poď makať na svojom tele spolu s nami a buď fit a šťastnú celý život.

cvičenie na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.