Vegánska bezlepková jahodová dobrota iba zo 6 ingrediencií a s jednoduchou prípravou. Tento koláč je bez múky a je nabitý čerstvými jahodami. Je mäkký, šťavnatý a svieži. Verím, že si ho zamiluješ, tak ako ja a moja rodina.
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 170 ˚C. Tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) vymastíme a vyložíme pergamenovým papierom.
2
Jahody si rozmixujeme ponorným mixérom alebo v kuchynskom robote. Mixujeme, kým nevznikne hladké pyré a nie sú tam žiadne kúsky jahôd.
3
Do kuchynského robota pridáme zvyšné prísady a spracujeme, kým sa zmes nespojí. Cesto by malo byť husté, aby držalo tvar, keď ho naberieme. Ak boli jahody extra šťavnaté, cesto môže byť menej husté. Vtedy pridáme 15 – 30 gramov (2 – 4 lyžice) zemiakového škrobu a znova premiešame.
4
Hladké cesto premiestnime do tortovej formy a vrch jemne uhladíme.
5
Pečieme 30-35 minút. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť vo forme.
6
Pred podávaním môžeme koláč poprášiť práškovým cukrom, mletými mandľami, ozdobiť jahodami, čerstvou mätou. Veľmi dobre sa bude hodiť aj k zmrzline či jogurtu.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
222 kcal
929 kJ
T:
10.3 g
B:
3.8 g
S:
26.6 g
V:
2.6 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Dopraj svojmu telu nielen chutnú a vyváženú stravu ale tiež kvalitný pohyb. Poď makať na svojom tele spolu s nami a buď fit a šťastnú celý život.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz