Doba prípravy: 60-65 minút
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 3 vajíčka
- 2 lyžičky škorice
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- 70 g mletých mandlí
- 30 g pohánkovej múky
- 40 g kokosového cukru
- 70 g rozpusteného masla
- 300 g nastrúhanej mrkvy
Na krém:
- 250 g jemného tvarohu
- 250 g mascarpone
- 10 g datlového či javorového sirupu na dosladenie
Ako budeme postupovať?
2. Z bielkov vyšľaháme sneh.
3. Zmiešame zvlášť suché ingrediencie a zvlášť mokré ingrediencie. Nakoniec ich spojíme dohromady, primiešame mrkvu a nakoniec opatrne sneh.
4. Cesto vylejeme do formy o priemere 20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút. Necháme vychladnúť.
5. Medzitým pripravíme krém (zmiešaním uvedených surovín), ktorý natrieme na vychladnutý korpus a vložíme do chladničky.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1536 kJ 367 kcal | 30 g | 14 g | 10 g | 2 g |
Ak máš doma malé detičky, potom by ti nemala doma chýbať kuchárka so zdravými receptami určenými najmä pre nich, z ktorých sa však najedia aj dospeláci. Jednu takú máme aj my vo svojej ponuke. ;-)
Aj tieto sladkosti môžu detičky od 2 rokov:
Jednoduché kakaové mafiny s kúskami čokolády
Mäkučký koláč z makovej múky a manga: hotový do 40 minút!
Tip na jednoduchý rýchly dezert: čokoládové suflé s horúcimi malinami
Milujem poctivé veci, nechávam sa inšpirovať šikovnými ľuďmi a bavím sa knižkami, varením a ďalšími maličkosťami, ktoré prináša každý deň. Robím veci, ktoré mi prinášajú radosť a tie zvyšné obmedzujem na minimum. :-) Som veľký fanúšik dobrého jedla, kvalitných potravín, pozitívneho myslenia a všetkého zdravého. A myšlienky z týchto oblastí budem s vami rada zdieľať.