Doba prípravy: cca 1 hodina
Počet kusov: 1 bochník = cca 12 ks
Čo budeme potrebovať?
- 60 g trstinového cukru (príp. kokosového)
- 50 g ovsených vločiek (nezmixovaných)
- 200 g špaldovej múky hladkej (ak si celiatik, použi bezlepkovú múku)
- ½ lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- ½ lyžičky sódy bikarbóny
- morskú/himalájsku soľ
- 3 veľké banány
- 60 ml rastlinného mlieka (ak nemáš intoleranciu na laktózu, použi kravské mlieko)
- 60 ml kokosového oleja
- kvalitné maslo na vymastenie formy
- strúhaný kokos na vysypanie formy
Ako budeme postupovať?
2. Do druhej misy pridáme popučený banán, olej a mlieko a poriadne vareškou alebo metličkou premiešame.
3. Sypké suroviny po lyžiciach primiešavame do tekutej zmesi. Malo by vzniknúť husté cesto.
4. Pripravené cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy na biskupský chlieb s rozmermi 30 x 10 cm.
5. Necháme piecť vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165-170 °C po dobu cca 35-40 minút.
6. Po upečení necháme banánový chlieb vychladnúť a môžeme ho nakrájať a podávať.
Tip č.1: Do cesta pridáme nasekané lieskové orechy alebo kúsky kvalitnej horkej čokolády s podielom kakaa min.70%.
Tip č.2: Vychladnutý chlieb polejeme čokoládovou polevou pripravenú z kvalitnej horkej čokolády s podielom kakaa min.70 % a posypeme najemno nastrúhanou kôrou z chemicky neošetreného citróna.
Tip č.3: Plátok banánového chleba podávame s lyžicou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany.
Autorkine recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1:
Pozri aj naše ďalšie recepty vhodné pre vegánov:
Zdravé chrumkavé pohostenie pre návštevy
Výživná polievka z cíceru
Citrónovo-kurkumové RAW guľky
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.