Čo budeme potrebovať na prípravu?
- 100 g špaldovej múky
- 200 g rozmixovaných ovsených vločiek
- 100 g strúhaného kokosu
- 3 PL kokosového oleja
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 1 biely jogurt
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 PL škorice
- ovocie (lesná zmes)
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 horká čokoláda s vysokým podielom kakaa
Ako budeme postupovať?
1. Špaldovú múku a múku z ovsených vločiek zmiešame s kokosom, škoricou a sódou bikarbónou. Vznikne nám sypká zmes.
2. Vajíčka vyšľaháme s medom a kokosovým olejom. Pridáme jogurt a nakoniec zmixujeme so sypkou zmesou. Ak máme zmes príliš hustú prilievame do nej pomaly vlažnú vodu, až kým sa nebude dať vyliať do formy.
3. Pečieme na 170° cca 50-60 minút vo vymastenej a vysypanej formy na bábovku.
4. Keď bude bábovka upečená, necháme ju chvíľu vychladnúť vo forme a následne ju vyklopíme.
5. Čokoládu si necháme roztopiť a natrieme ju na bábovku.
6. Dozdobíme ovocím, ktoré si prevaríme v malom hrnci s vanilkovým extraktom. (Ak je pre vás ovocie veľmi kyslé môžete si dať do hrnca aj trochu medu).
Ďalšie sladké dobroty, ktoré by si mala vyskúšať:
Ovocný RAW koláčik bez cukru
Aj palacinky môžu byť zdravé
Čokoládový srnčí chrbát bez múky
Som študentka vysokej školy, ktorá má veľa záľub a jednou z nich je práve varenie. Varenie milujem, baví ma a napĺňa. Rada s jedlom experimentujem, skúšam nové recepty a následne ho fotím. V poslednej dobe sa obzvlášť venujem zdravým jedlám a zdravému životnému štýlu.