Čokoľvek z tekvice je vždy u nás istá vec. Šišky zakaždým zmiznú rýchlejšie než akékoľvek iné pečivo! Čo tak spojiť tieto dve veci?
Tekvicové šišky sú vážne nebeské. Vezmi si ingrediencie a predhrej rúru, pretože je čas piecť – ideme na to!
Tieto šišky môžeš ponúknuť návšteve ako dezert, dopriať si ich na raňajky alebo si ich pridať do obedovej krabičky do práce alebo deťom do školy.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C.
2
Tekvicové pyré si môžete pripraviť vopred. Tekvicu si očistíme, nakrájame na malé kúsky a pečieme čisté v rúre 10-15 minút alebo kým nie je upečená. Potom ju rozmixujeme a odložíme. Odporúčam pripraviť si viac do rezervy.
3
V miske zmiešame mandľovú múku, škrob, sódu bikarbónu, korenie, soľ a odložíme na bok.
4
V samostatnej veľkej miske vyšľaháme vajíčka, tekvicové pyré, cukor, kokosový olej a vanilku do hladkej hmoty. Suchú zmes vmiešame do mokrej, kým sa dobre nespojí. Nechajte cesto 3-5 minút odležať, aby zhustlo.
5
Na dávkovanie cesta do formy (použila som formu na muffiny) môžete použiť lyžicu. Množstvo cesta stačí nadávkovať do polovice formy. Mne vyšlo 20 šišiek. Formu som natrela olejom.
6
Pečieme v predhriatej rúre 15-18 minút alebo kým sa nenafúknu a nestuhnú – špáradlo zapichnuté do jednej zo šišiek by malo vyjsť čisté.
7
Po upečení necháme vychladnúť a potom jemne vyberieme. Podávame s ľubovoľnou polevou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
172 kcal
724 kJ
T:
9 g
B:
10 g
S:
7 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Inšpiráciu na ďalšie zdravé recepty nájdeš aj vy našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz