Nemôžem povedať, že by si moji milí nevšimli, že ten perník je nejaký jemný a je tam niečo nastrúhané. Hlavné je, že sa nikto nič nepýtal – podľa mňa si myslia, že to bolo jablko :-). Nechávam ich v sladkej nevedomosti a ja si užívam sladké víťazstvo nad ďalšou úspešne a chutne spracovanou cuketou.
Ponúkam Vám recept na sladkú cuketovú odmenu:
Pre veľkú rodinu= všetkého veľa :-)
- 1 veľká cuketa
- mletá škorica podľa chuti
- 800g ovsená, alebo špaldová múka
- ovsené vločky- druhýkrát som použila ryžové vločky
- prášok do pečiva s vínnym kameňom
- 1-2 lyžíc kakaa
- hrozienka- namočené vo vode, ktorú tiež použite
- 1 lyžica džemu (najlepšie domáceho)
- 1 lyžica kokosového oleja
- 2 domáce vajíčka
- môžete použiť mlieko na zriedenie cesta
- na ozdobenie čerstvé ovocie podľa sezóny
Ako na to?
1. Nastrúhame si cuketu do väčšej misky. Pridáme škoricu podľa chuti , prisypeme múku a aj ovsené vločky. Premiešame.
2. Pridávame ďalšie ingrediencie: olej, vajcia, kypriaci prášok, kakao, džem. Vymiešame mierne tekuté cesto- podobné ako na perník a vylejeme ho na plech.
3. Ozdobíme ho ovocím, ktoré máme - my sme mali aktuálne čerstvo nazbierané černice...tak som ich tam pekne krásne nastajlovala :-).
Ešte sa ani nedopiekol a už som dostala požiadavku či môžem aj zajtra napiecť taký. Vyskúšajte a uvidíte ;-). Pre mňa veľké prekvapenie, že cuketa sa dá spracovať aj na sladko, čo som nikdy predtým neskúšala ani nejedla.
Dobrú chuť
Vyštudovala Pedagogickú fakultu na UK v Ba- Predškolskú a elementárnu pedagogiku. Pracuje ako asistentka v štúdiu zdravia a harmónie Isis (studioisis.sk). Vo voľnom čase sa venuje svojej rodine, havkáčovi a športu – hlavne behu, plávaniu a Pilatesu. Miluje deti a snaží sa v sebe stále udržať to dieťa a sem tam nazerať na svet cez detskú optiku. Je to jednoduchšie, krajšie a úsmevnejšie :-) Jej cieľom je prispievať článkami, ktoré ti vyčaria nielen úsmev na tvári ale sa aj nad nimi zamyslíš a niečo malíčko si z nich zoberieš.