Niekedy sú také dni, kedy máš jednoducho chuť na sladký obed. Môžeš si pripraviť napríklad guľky plnené ovocím či tvarohom, ryžový nákyp, buchty na pare, šúľance, pirohy na sladko. Samozrejme, všetko v zdravej verzii. Mne nedávno vyšla chuť na palacinky, tak som ich skúsila urobiť inakšie, ako obvykle. Vznikol recept na zapekané palacinky s tvarohom poliate vanilkovým krémom. Nakoľko som v recepte použila bezlepkovú múku, môžu si na ňom pochutnať aj celiatici. Vyskúšaš ho? :-)
Ako na to?
1
Najprv pripravíme cesto. Mlieko, vajíčka, kokosový olej, vodu, javorový sirup a škoricu poriadne premiešame.
2
Postupne pridávame múku. Rozmiešame mixérom tak, aby nevznikli hrudky.
3
Z cesta upečieme palacinky. Malo by vyjsť cca 12 ks.
4
Tvaroh, med a orechy premiešame dohromady, aby sa spojili chute.
5
Palacinky naplníme tvarohom a zrolujeme.
6
Poukladáme vedľa seba do zapekacej misky.
7
Z mlieka a pudingu uvaríme redší krém, ktorým zalejeme palacinky tak, aby ich nebolo vôbec vidieť.
8
Vložíme do rúry na 210°C približne na 15 minút, kým nechytí vrch zlatú farbu.
9
Keď palacinky trošku vychladnú, môžeme servírovať. Podávame napríklad s čerstvým ovocím, alebo poliate ovocným sirupom bez cukru.
TIP: Ak nemáš rada mlieko a mliečne výrobky, prípadne si na ne alergická či ich netoleruješ, použi bezlaktózový tvaroh.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
271 kcal
1138 kJ
T:
8 g
B:
15 g
S:
34 g
V:
1 g
Nech ti chutí! ;-)
Ďalšie parádne recepty, ktoré si môžeš dopriať, keď máš chuť na sladké, nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!