Všetky

Zapekaná citrónovo-maková ovsená kaša

Raňajkové kaše a pudingy
50 min
6 kusov
ovsena kasa
Potrebujeme:
  • 2 vajíčka
  • 2-3 lyžice medu (alebo podľa chuti)
  • kôru z 1 citróna
  • šťavu z 1 citróna
  • 2 lyžice rozpusteného masla, vegánskeho masla alebo rozpusteného vychladnutého kokosového oleja
  • 1 ½ šálky mlieka (alebo rastlinného mlieka podľa výberu)
  • 1 lyžičku vanilky
  • 2 šálky jemných bezlepkových ovsených vločiek
  • 2-3 lyžice maku alebo podľa chuti
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky morskej/himalájskej soli
  • ovocie, napr. čučoriedky, maliny, banány, jahody...

Celá moja rodina si zamilovala túto chuťovo úžasnú kombináciu. Maková zapečená kaša s čučoriedkami ochutená čerstvou citrónovou šťavou a sladená medom.

Podávaj koláč s domácim citrónovým jogurtom a dokonalý dezert je na svete. Je to proste mňamka.

Túto pečenú ovsenú kašu môžeš pripraviť aj bez lepku a mliečnych výrobkov. Výborné raňajky, olovrant či dezert pre malých aj veľkých.😊

Ako na to:
1
Predhrejeme si rúru na 175 stupňov. Menší plech si vymastíme olejom.
2
Vo veľkej miske vyšľaháme vajíčka, med, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rozpustené maslo, mlieko a vanilku a miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
3
K vlhkým prísadám nasypeme ovsené vločky, mak, prášok do pečiva a soľ. Miešame, kým sa všetko nespojí.
4
Nalejeme zmes do plechu a vrch posypeme ovocím.
5
Pečieme 35 – 45 minút alebo kým okraje nie sú jemne zlatohnedé a stred stuhnutý. Vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť a môžeme podávať s ľubovoľnou polevou. Odporúčam si pripraviť domáci citrónový jogurt.

TIP na citrónový jogurt: V malej miske zmiešame grécky jogurt, med, citrónovú šťavu a kôru. Miešame, kým sa všetko nespojí. Množstvo si upravte podľa chuti.

ovsená kasa
zapekaná kaša

Prajem dobrú chuť 😊!

Už 2.5. štartujeme tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.

Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:

Vyzva do plaviek 2023
Antónia Puškášová
Redaktor vo Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategórie

Raňajkové kaše a pudingyReceptyBezlepkovéDesiataRaňajkyBábovky a iné sladké pečivokaša z ovsených vločiekovsená kašaovsená kaša recept