Celá moja rodina si zamilovala túto chuťovo úžasnú kombináciu. Maková zapečená kaša s čučoriedkami ochutená čerstvou citrónovou šťavou a sladená medom.
Podávaj koláč s domácim citrónovým jogurtom a dokonalý dezert je na svete. Je to proste mňamka.
Túto pečenú ovsenú kašu môžeš pripraviť aj bez lepku a mliečnych výrobkov. Výborné raňajky, olovrant či dezert pre malých aj veľkých.😊
Ako na to:
1
Predhrejeme si rúru na 175 stupňov. Menší plech si vymastíme olejom.
2
Vo veľkej miske vyšľaháme vajíčka, med, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rozpustené maslo, mlieko a vanilku a miešame, kým sa všetko dobre nespojí.
3
K vlhkým prísadám nasypeme ovsené vločky, mak, prášok do pečiva a soľ. Miešame, kým sa všetko nespojí.
4
Nalejeme zmes do plechu a vrch posypeme ovocím.
5
Pečieme 35 – 45 minút alebo kým okraje nie sú jemne zlatohnedé a stred stuhnutý. Vyberieme z rúry, necháme 10 minút vychladnúť a môžeme podávať s ľubovoľnou polevou. Odporúčam si pripraviť domáci citrónový jogurt.
TIP na citrónový jogurt: V malej miske zmiešame grécky jogurt, med, citrónovú šťavu a kôru. Miešame, kým sa všetko nespojí. Množstvo si upravte podľa chuti.
Prajem dobrú chuť 😊!
Už 2.5. štartujeme tohtoročnú Výzvu do plaviek, ktorá bude okrem cvičenia plná užitočných rád o stravovaní a výžive.
Pridaj sa k nám a poď si plniť sen o zdravom a spokojnom JA:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz