Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 30 minútpečenie
Máš plnú chladničku cukety a nevieš, čo s ňou? Tento recept je veľmi jednoduchý, rýchly na prípravu a naozaj výborný. Vďaka syrom je zapečená cuketa sýta, no, samozrejme, si k nej môžete pripraviť napríklad aj nejaký rýchly šalát či uvarený zemiak.
Ako na to:
1
Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky.
2
Dáme ju do nejakej misky, kde si vymiešame zmes na pečenie.
3
Cuketu osolíme, okoreníme, pridáme k nej smotanu, vajíčka a strúhanú mozzarellu.
4
Pekáč potrieme troškou olivového oleja a vylejeme doň cuketovú zmes.
5
Vrch posypeme nastrúhaným čedarom a dáme piecť na 25-30 minút na 180 ˚C.
Tip: Do zmesi si môžeme primiešať aj obľúbené čerstvé bylinky, napríklad bazalku.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
430 kcal
1806 kJ
T:
33 g
B:
23 g
S:
8 g
V:
2 g
Dobrú chuť 😊!
Okrem skvelých receptov na našom blogu si už o chvíľu môžeš začať užívať aj ďalšiu výzvu! Už 4.9. totiž štartujeme Reštart po lete ! Poď sa pridať a vyformuj svoju postavu snov. Bude to spoločná, energiou nabitá jazda, ktorá ťa zaručene bude baviť. Už sa na teba tešíme ❤️!
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov