Vynikajúca dvojfarebná špaldová bábovka: tip na sladké raňajky aj koláč ku káve

Ak rada začínaš deň sladkými raňajkami, prípadne si nevieš predstaviť poobedie bez zdravého koláčika a kávičky/čaju, vyskúšaj tento jednoduchý recept na dvojfarebnú špaldovú bábovku. ;-)

Doba prípravy: cca 60 minút

Čo budeme potrebovať na 14-16 porcií?

  • 6 vajíčok
  • 5 lyžíc trstinového cukru (príp. kokosového)
  • 1 bio vanilkový cukor
  • 1,5 dl kvalitného mlieka (môže byť aj rastlinné)
  • 3 lyžičky kokosového oleja (alebo 1,5 dl oleja) + na vymastenie formy
  • 6 lyžíc špaldovej hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov (cca 13 g)
  • 2 lyžičky bio kakaa (príp. karobu)

Ako budeme postupovať?

1. Bielka vyšľaháme s trstinovým a vanilkovým cukrom do hustej peny.

2. Do vyšľahanej peny pomaly vmiešame žĺtka.

3- Potom pridáme mlieko a roztopený olej.

4. Múku preosejeme, primiešame k nej prášok do pečiva a pridáme do tekutej zmesi.

5. Trochu z nej odlejeme nabok a primiešame kakao.

6. Pripravíme veľkú formu na bábovku, trochu ju vymastíme olejom, aby sa bábovka po upečení dobre vyklopila. Ak používame nepriľňavú formu, môžeme vynechať.

7. Na spodok nalejeme časť bielej hmoty, potom kakaovú a zase bielu. Prípadne ak nám vyhovuje.

8. Dáme piecť na 170 °C na cca 45 minút. Každá rúra pečie inak, preto sledujeme.

 

Tip: Môžeme podávať s domácim džemom, bielym jogurtom, kyslou smotanou a k tomu bylinkový čajík, kakao alebo výbornú kávičku.

Špaldová bábovka

Dobrú chuť a príjemný dník! :-)

 

Viac skvelých receptov nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Už keď budeš mať vytiahnutú formu na bábovku, neodkladaj ju, nabudúce totiž môžeš vyskúšať tieto recepty:

Fantastická bezlepková banánová bábovka s čučoriedkami, navyše bez cukru

Hľadáš recept na rýchly koláč na nedeľu? Orechová bábovka aj pre deti od 2 rokov

Nadýchaná dvojfarebná bábovka: tip na sladký dezert aj chutné raňajky

Iveta Kašická

Článok bol pridaný dňa 14/04/2020 a zaradený do kategórie: Bábovky a iné sladké pečivoFitness dezertyRaňajkyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov   |   Autor: Iveta Kašická

Komentáre