Výborné hroznové mafiny s čokoládou, ktoré ti spríjemnia chvíľku pri káve alebo pri čaji

Oberačky hrozna sú v plnom prúde. Aj keď v našej malokarpatskej oblasti sa hrozno väčšinou spracúva na nápoj bohov, nič nám nebráni v tom, aby sme si na ňom pochutnali aj v koláčoch. Chuť hrozna v kombinácii s čokoládou, čerstvým maslom a medom nám spríjemní chvíľku pri káve alebo pri čaji.

Čas prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 16 ks?

  •  300 g polohrubej špaldovej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 kypriaci prášok bez fosfátov
  • 2 vajíčka
  • 80 g kvalitného masla
  • 100 g domáceho medu
  • 200 ml kvalitného mlieka
  • 70 g 80% čokolády
  • 150 g hrozna

Ako budeme postupovať?

1. Múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske.

2. Pridáme vajíčka, rozpustené maslo, med a mlieko.

3. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky.

4. Bobuľky hrozna oberieme, umyjeme a spolu s čokoládou pridáme k cestu.

5. Všetko spolu dobre premiešame.

6. Pripravíme si plech na mafiny. Vložíme košíčky a lyžicou plníme do dvoch tretín.

7. Takto pripravené mafiny vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme 25 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
668 kJ

159 kcal

7 g 22 g 3 g 4 g

muffiny s ovocim a cokoladou

 

muffiny čokoládové recept

 

recept na čokoládové muffiny

 

muffiny čokoládové

Príjemné maškrtenie :-)!

 

Keď kuchárky chutia a zároveň sú zdravé:

fit dezerty

 

A ak máš ešte zásoby hrozna, vyskúšaj aj tieto fit recepty:

Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút

Jednoduchý hroznový koláč, hotový za 30 minút!

Výborná, zdravá štrúdľa ako od babičky a v nej…hrozno :-)

Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 14/10/2020 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyRecepty   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre