Výborné hroznové mafiny s čokoládou, ktoré ti spríjemnia chvíľku pri káve alebo pri čaji
Oberačky hrozna sú v plnom prúde. Aj keď v našej malokarpatskej oblasti sa hrozno väčšinou spracúva na nápoj bohov, nič nám nebráni v tom, aby sme si na ňom pochutnali aj v koláčoch. Chuť hrozna v kombinácii s čokoládou, čerstvým maslom a medom nám spríjemní chvíľku pri káve alebo pri čaji.
Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 16 ks?
- 300 g polohrubej špaldovej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 2 vajíčka
- 80 g kvalitného masla
- 100 g domáceho medu
- 200 ml kvalitného mlieka
- 70 g 80% čokolády
- 150 g hrozna
Ako budeme postupovať?
1. Múku, vanilkový cukor a kypriaci prášok zmiešame v miske.
2. Pridáme vajíčka, rozpustené maslo, med a mlieko.
3. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky.
4. Bobuľky hrozna oberieme, umyjeme a spolu s čokoládou pridáme k cestu.
5. Všetko spolu dobre premiešame.
6. Pripravíme si plech na mafiny. Vložíme košíčky a lyžicou plníme do dvoch tretín.
7. Takto pripravené mafiny vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
668 kJ
159 kcal |
7 g | 22 g | 3 g | 4 g |
Príjemné maškrtenie :-)!
Keď kuchárky chutia a zároveň sú zdravé:
A ak máš ešte zásoby hrozna, vyskúšaj aj tieto fit recepty:
Rukolový šalát s kozím syrom, pečeným batatom a hroznom: zdravá večera do 25 minút
Jednoduchý hroznový koláč, hotový za 30 minút!
Výborná, zdravá štrúdľa ako od babičky a v nej…hrozno :-)
- Lososová nátierka s Lučinou: fit večera aj skvelé pohostenie pre návštevy - 14. januára 2021
- Zemiakové placky s kyslou kapustou: tip na fit vegetariánsky obed či večeru - 8. januára 2021
- Vynikajúce slané pohostenie na Silvestra: Baklažánová roláda s prosciuttom a hermelínom - 28. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 14/10/2020 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokov | Autor: Júlia Rašlová