Oberačky hrozna sú v plnom prúde. Aj keď v našej malokarpatskej oblasti sa hrozno väčšinou spracúva na nápoj bohov, nič nám nebráni v tom, aby sme si na ňom pochutnali aj v koláčoch. Chuť hrozna v kombinácii s čokoládou, čerstvým maslom a medom nám spríjemní chvíľku pri káve alebo pri čaji.
Čo budeme potrebovať na 16 ks?
- 300 g polohrubej špaldovej múky
- 1 vanilkový cukor
- 1 kypriaci prášok bez fosfátov
- 2 vajíčka
- 80 g kvalitného masla
- 100 g domáceho medu
- 200 ml kvalitného mlieka
- 70 g 80% čokolády
- 150 g hrozna
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme vajíčka, rozpustené maslo, med a mlieko.
3. Čokoládu rozlámeme na malé kúsky.
4. Bobuľky hrozna oberieme, umyjeme a spolu s čokoládou pridáme k cestu.
5. Všetko spolu dobre premiešame.
6. Pripravíme si plech na mafiny. Vložíme košíčky a lyžicou plníme do dvoch tretín.
7. Takto pripravené mafiny vložíme do rúry vyhriatej na 200 ˚C a pečieme 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
668 kJ 159 kcal | 7 g | 22 g | 3 g | 4 g |
Keď kuchárky chutia a zároveň sú zdravé:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.