Doba prípravy: 20 minút
Kysnutie: 60 minút
Pečenie: 40 minút
Čo budeme potrebovať?
- 500 g hladkej špaldovej múky
- 20 g čerstvého bio droždia
- 250 ml mandľového alebo ovseného mlieka
- 2 lyžice bio bazového sirupu
- 1 vajíčko
- 30 g ghee masla
- morskú/himalájsku soľ podľa chuti
- 2 lyžice sušených bazových kvetov
Ako budeme postupovať?
2. Droždie zmiešame s 3 lyžicami mlieka a sirupom a necháme aspoň 15 minút bokom, aby sa vytvoril kvások.
3. Do múky dáme zvyšné mlieko, vajíčko, maslo, soľ a sušené kvety.
4. Pridáme kvások a vypracujeme hladké a kompaktné cesto.
5. Vytvoríme bochník a necháme 45 minút kysnúť.
6. Chlebík dáme do ľubovoľnej formy na chlebík a pečieme 40 minút vo vyhriatej rúre na 180°C.
7. Hotový chlebík necháme po upečení vychladnúť na mriežke.
Viac chutných výživných receptov nájdeš aj v našich knihách:
Aj toto raňajkové pečivo by ťa mohlo zaujať:
Tip na zdravé raňajky aj pre deti od 1 roka: Mrkvovo-banánový chlieb bez cukru
Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru
Tip na zdravé raňajky aj pre deti: čoko-cuketový chlieb
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!