Mám pre teba jednoduchý recept na zdravý koláč plný jemných ovsených vločiek, príjemného korenia a sviatočnej perníkovej chuti. Hodí sa na raňajky, ku káve, čaju či ako zdravá maškrta pre malých aj veľkých. Chvíľa na mňamku môže byť tvojou obľúbenou časťou dňa!
Ako na to?
1
Predhrejeme rúru na 175 ˚C a natrieme formu olejom (môžeme použiť menší štvorcový pekáč – 20 cm, ja som použila okrúhly 25 cm).
2
V strednej miske zmiešame jemné ovsené vločky, múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, perníkové korenie a soľ.
3
V samostatnej miske vyšľaháme rozpustený (mierne vychladený) kokosový olej, vaječné bielky a vanilku. Pridáme grécky jogurt a miešame, kým nezostanú žiadne veľké hrudky jogurtu.
4
Vmiešame med. Striedavo pridávame ovsenú zmes a mlieko. (Na dosiahnutie najlepších výsledkov pridajte ovsenú zmes v 3 rovnakých častiach.)
5
Cesto rozotrieme do pripraveného pekáča. Pečieme pri 175 ˚C 22 – 26 minút alebo kým nebude stred na dotyk pevný a špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
6
Pred krájaním a podávaním úplne ochlaďte na izbovú teplotu. Podávať môžete čisté alebo tak, ako to máte radi. U nás je to s lekvárom a horkou čokoládou.
Výživové hodnoty na 1 ks:
141 kcal
594 kJ
T:
2 g
B:
4 g
S:
24 g
V:
2 g
Príjemné maškrtenie 😊!
Máš už darčeky pod vianočný stromček? Ak nie u nás ich stihneš raz dva. Daruje fit darček. Stačí si už len vybrať.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz