Vegetariánske hríbové soté na mexický spôsob
90 min
4 porcie

Na Veľký piatok v našej rodine nejeme mäso. Vždy sme zvykli variť špenát alebo rybu. Tento rok som sa však rozhodla uvariť niečo iné.
Toto hríbové soté je skvelým tipom na bezmäsitý pokrm nielen pred Veľkou nocou, ale aj v ktorýkoľvek iný čas roka. 😊
Ako na to:
1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2
Orestujeme ju na rozohriatom olivovom oleji.
3
Hríby nakrájame na menšie časti, pridáme k orestovanej cibuli a chvíľu dusíme.
4
Keď sú hríby udusené, pridáme mexickú zmes, papričku čili a premiešame. Podlejeme vodou a opäť dusíme.
5
Ochutíme soľou, čiernym korením a cesnakom.
6
Nakoniec pridáme paradajkový pretlak, premiešame, necháme prejsť varom a podávame.
7
Soté môžeme podávať s kuskusom, ktorý si pripravíme nasledovne.
8
Kuskus vysypeme do misky a zalejeme vriacou vodou. Dochutíme ho soľou a premiešame.
9
Necháme ho odstáť cca 15 minút a hotovo.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
326 kcal
1372 kJ
T:
9 g
B:
12 g
S:
45 g
V:
3 g


Dobrú chuť 😊!
Vieš o tom, že aj kúpou premium členstva u nás získavaš knihu s ďalšími zdravými receptami? Pre našich členov sme pripravili hneď niekoľko benefitov, pridaj sa k nám a naskoč na cestu za svojím cieľom s nami 😊: