Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- 2 kuracie prsia (300 g)
- 1 väčšiu cibuľu
- 4 mrkvy
- sójovú omáčku (odporúčam TAMARI)
- rybaciu omáčku (kúpiš bežne v hypermarketoch, ale ak vynecháš, nič sa nedeje)
- 1 balenie kokosovej smotany (kokosová smotana sa predáva v obchodoch so zdravou výživou, ale pokojne kúp kokosové mlieko v plechovke, nechaj ho cez noc v chladničke a tá hutná časť, ktorá ti zostane na povrchu, je kokosová smotana)
- mleté čierne korenie
- kokosový olej bez vône alebo iný tuk vhodný na tepelnú úpravu
Ako budeme postupovať?
2. Kuracie mäso si nakrájame na rezance, dáme do misy, pridáme sójovú aj rybaciu omáčku, čerstvo zomleté korenie z mlynčeka a všetko premiešame. Keď je zelenina pripravená, vareškou ju posunieme do strán a urobíme si miesto na mäso.
3. Pridáme mäso a orestujeme ho. Keď je zatiahnuté, zmiešame ho s ostatnou zeleninou. Na záver pridáme kokosovú smotanu, stačí máličko - dodá skvelú chuť. Necháme ju rozpustiť, prevariť a vypneme. Podávame s basmati ryžou alebo len so zeleninou...podľa času, kedy jedlo konzumujeme.
Kalorické hodnoty na 1 porciu:
Kalórie | Sacharidy | Bielkoviny | Tuky |
529 kcal | 15 g | 46 g | 29 g |
Ďalšie chutné inšpirácie na zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:
Ďalšie tipy na večeru po cvičení:
Sardinkovo-cukinová bomba
Baklažán plnený mäskom
Kuracie prsia s karfiolovou ryžou
Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).