Vianočné pečenie: Recept na jemnučké zázvorníky

Žiadna múka, minimum cukru, s príchuťou Vianoc...ideálne vianočné pečivo, čo poviete? My sme ich napiekli nielen pre nás, ale aj ako darček pre osôbky, ktoré máme radi. Skúste aj vy. Sladké, zdravé a veselé prajeme! :-)
Čo potrebujeme na prípravu 12 ks?
Ako budeme postupovať?
Čo potrebujeme na prípravu 12 ks?
- 1 šálku mandlí,
- 2 lyžičky čerstvo nastrúhaného zázvoru,
- 2 lyžice cukru z kokosových kvetov, príp. trstinového cukru,
- 3 lyžice roztopeného kokosového oleja,
- 1 lyžičku škorice,
- ½ lyžičky prášku do pečiva (z vínneho kameňa),
- ¼ lyžičky jedlej sódy,
- ¼ lyžičky muškátového orieška,
- 1/8 lyžičky mletých klinčekov.
Ako budeme postupovať?
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Mandle si zomelieme na múku (napr. mlynčekom na kávu).
- Všetky ingrediencie okrem kokosového oleja dobre zmiešame.
- Pridáme kokosový olej a vymiešame cesto.
- Plech si vystelieme papierom na pečenie a tvarujeme najskôr guličky, ktoré sploštíme do tvaru keksíkov.
- Pečieme 8- 10 minút a necháme vychladnúť.

Niečo na záver:
Ak chcete zázvorníkov viac, urobte si dvojitú dávku. Veľmi rýchlo sa po nich zapráši, takže vrelo odporúčame :-).
Ak chcete zázvorníkov viac, urobte si dvojitú dávku. Veľmi rýchlo sa po nich zapráši, takže vrelo odporúčame :-).


Prajeme skvelé vychutnávanie :-).