Tip na večeru bez výčitiek? Daj si chrumkavý karfiolový šalát

Ak povieme karfiol, každého hneď napadne pochúťka obalená v strúhanke. Aj keď, dnes by som to už ani veľmi pochúťkou nenazývala. Karfiol si môžeme pripraviť na množstvo spôsobov, ale najviac živín v ňom zachováme, ak ho budeme konzumovať surový, alebo ho šetrne pripravíme. Napríklad na pare. Karfiol obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov. Má protirakovinové účinky, pomôže kĺbom a podporí srdce. Inšpiruj sa mojím receptom. ;-)
Doba prípravy: 35 minút
Doba prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 600 g karfiolu
- 3 mrkvy
- 100 g kukurice
- 3 ks mladej cibuľky
- 2 varené vajíčka
- 2 lyžice bieleho jogurtu
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
1. Karfiol rozoberieme na ružičky, mrkvu ošúpeme a pripravíme na pare cca 20 minút na skus.
2. Karfiol s mrkvou necháme vychladnúť. Mrkvu nakrájame na kocky a spolu s karfiolom vložíme do misy.
3. Pridáme kukuricu, cibuľku nakrájanú aj s vňaťou, nakrájané vajcia a jogurt.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a jemne všetko spolu premiešame.
5. Môžeme podávať ozdobené petržlenovou vňaťou a napríklad s opečeným celozrnným chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
2. Karfiol s mrkvou necháme vychladnúť. Mrkvu nakrájame na kocky a spolu s karfiolom vložíme do misy.
3. Pridáme kukuricu, cibuľku nakrájanú aj s vňaťou, nakrájané vajcia a jogurt.
4. Dochutíme soľou, čiernym korením a jemne všetko spolu premiešame.
5. Môžeme podávať ozdobené petržlenovou vňaťou a napríklad s opečeným celozrnným chlebom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:



Tento šalát je výborné podávať ako večeru, prípadne aj ako prílohu na grilovačkách. Prajem ti dobrú chuť. ;-)
Ďalšie zaujímavé recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Skvelé jedlá s karfiolom si môžeš vychutnať aj v týchto receptoch:
Karfiolová kaša s kokosovým mliekom
Karfiolová kaša s cesnakom
Karfiolový nákyp