
Čo budeme potrebovať?
- 140 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)
- 20 g cukru (napr. z kokosových kvetov)
- 1 lyžičku bourbon vanilky v prášku
- 200 g ricotty
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- štipku soli
- kokosový olej alebo maslo na opekanie
Na ricottovo-jogurtový krém:
- 200 g ricotty
- 100 g hustého jogurtu
- med
- ovocie podľa chuti a sezóny
- kokos
Ako budeme postupovať?
2. Potom rozpálime panvicu, potrieme ju tukom a lyžicou tvarujeme malé lievančeky. Opekáme z oboch strán.
3. Zmiešaním ricotty a jogurtu si pripravíme krém. Lievance ochutíme krémom a ovocím, pokvapkáme medom, kokosom a podávame.







Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).