Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím

Vieš si predstaviť krajšie ráno, ako vstávať pri vôni čerstvých lievancov? Tieto sú super nadýchané, rýchlo hotové, lahodné, a dokonca aj zdravé. Základom je ricotta – nízkotučný syr, ktorý je silným konkurentom nášho tvarohu. Ak nemáš ricottu, pokojne použi aj tvaroh a naplň ovocím zo záhradky. Táto dávka je pre veľkú rodinu, preto si pokojne prispôsob svojim potrebám. Uži si krásne ráno :-).

Čo budeme potrebovať?

Na 35 ks lievancov:

  • 140 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)
  • 20 g cukru (napr. z kokosových kvetov)
  • 1 lyžičku bourbon vanilky v prášku
  • 200 g ricotty
  • 250 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 bielky
  • štipku soli
  • kokosový olej alebo maslo na opekanie

Na ricottovo-jogurtový krém:

  • 200 g ricotty
  • 100 g hustého jogurtu
  • med
  • ovocie podľa chuti a sezóny
  • kokos

Ako budeme postupovať?

1. Múku, vínny kameň, cukor a vanilku zmiešame dohromady. Potom pridáme žĺtky, ricottu a mlieko. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne primiešame do cesta. Takto pripravené cesto necháme odpočívať cca 1 hodinu v chladničke, aby sa všetky zložky dobre prepojili.

2. Potom rozpálime panvicu, potrieme ju tukom a lyžicou tvarujeme malé lievančeky. Opekáme z oboch strán.

3. Zmiešaním ricotty a jogurtu si pripravíme krém. Lievance ochutíme krémom a ovocím, pokvapkáme medom, kokosom a podávame.

fitshaker-blog-lievance1

fitshaker-blog-lievance2

fitshaker-blog-lievance3

fitshaker-blog-lievance4

fitshaker-blog-lievance5

fitshaker-blog-lievance6

fitshaker-blog-lievance7

Mňaaam. Dobrú chuť želám :-).

 

nová-kniha-blog-text2

 

Ďalšie raňajky na víkendové mlsanie:

Domáce makové rožteky

Ovseno-kokosový koláčik

Makovo-tvarohové guľky

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 07/08/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyNízkokalorickéPalacinky, lievance a vafleRaňajkyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre