Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím
Vieš si predstaviť krajšie ráno, ako vstávať pri vôni čerstvých lievancov? Tieto sú super nadýchané, rýchlo hotové, lahodné, a dokonca aj zdravé. Základom je ricotta – nízkotučný syr, ktorý je silným konkurentom nášho tvarohu. Ak nemáš ricottu, pokojne použi aj tvaroh a naplň ovocím zo záhradky. Táto dávka je pre veľkú rodinu, preto si pokojne prispôsob svojim potrebám. Uži si krásne ráno :-).
Čo budeme potrebovať?
Na 35 ks lievancov:
- 140 g celozrnnej špaldovej múky
- 2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)
- 20 g cukru (napr. z kokosových kvetov)
- 1 lyžičku bourbon vanilky v prášku
- 200 g ricotty
- 250 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- štipku soli
- kokosový olej alebo maslo na opekanie
Na ricottovo-jogurtový krém:
- 200 g ricotty
- 100 g hustého jogurtu
- med
- ovocie podľa chuti a sezóny
- kokos
Ako budeme postupovať?
1. Múku, vínny kameň, cukor a vanilku zmiešame dohromady. Potom pridáme žĺtky, ricottu a mlieko. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne primiešame do cesta. Takto pripravené cesto necháme odpočívať cca 1 hodinu v chladničke, aby sa všetky zložky dobre prepojili.
2. Potom rozpálime panvicu, potrieme ju tukom a lyžicou tvarujeme malé lievančeky. Opekáme z oboch strán.
3. Zmiešaním ricotty a jogurtu si pripravíme krém. Lievance ochutíme krémom a ovocím, pokvapkáme medom, kokosom a podávame.
Mňaaam. Dobrú chuť želám :-).
Ďalšie raňajky na víkendové mlsanie:
- Tip na zdravé raňajky, desiatu či olovrant: šošovicová nátierka s cottage cheese - 15. januára 2019
- Fit malinová galetka s ricottou: skvelé pohostenie pre návštevy - 21. júla 2017
- Mega dobré halušky zo špaldovej múky, ktoré si môžeš dopriať aj po tréningu! - 15. februára 2017
Článok bol pridaný dňa 07/08/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyNízkokalorickéPalacinky, lievance a vafleRaňajkyRecepty | Autor: Lucia Súkeníková