Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím

45 min
7 porcií
zdravé lievance
zdravé lievance
Vieš si predstaviť krajšie ráno, ako vstávať pri vôni čerstvých lievancov? Tieto sú super nadýchané, rýchlo hotové, lahodné, a dokonca aj zdravé. Základom je ricotta - nízkotučný syr, ktorý je silným konkurentom nášho tvarohu. Ak nemáš ricottu, pokojne použi aj tvaroh a naplň ovocím zo záhradky. Táto dávka je pre veľkú rodinu, preto si pokojne prispôsob svojim potrebám. Uži si krásne ráno :-).

Čo budeme potrebovať?

Na 35 ks lievancov:

  • 140 g celozrnnej špaldovej múky

  • 2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)

  • 20 g cukru (napr. z kokosových kvetov)

  • 1 lyžičku bourbon vanilky v prášku

  • 200 g ricotty

  • 250 ml mlieka

  • 2 žĺtky

  • 2 bielky

  • štipku soli

  • kokosový olej alebo maslo na opekanie


Na ricottovo-jogurtový krém:

  • 200 g ricotty

  • 100 g hustého jogurtu

  • med

  • ovocie podľa chuti a sezóny

  • kokos


Ako budeme postupovať?

1. Múku, vínny kameň, cukor a vanilku zmiešame dohromady. Potom pridáme žĺtky, ricottu a mlieko. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne primiešame do cesta. Takto pripravené cesto necháme odpočívať cca 1 hodinu v chladničke, aby sa všetky zložky dobre prepojili.
2. Potom rozpálime panvicu, potrieme ju tukom a lyžicou tvarujeme malé lievančeky. Opekáme z oboch strán.
3. Zmiešaním ricotty a jogurtu si pripravíme krém. Lievance ochutíme krémom a ovocím, pokvapkáme medom, kokosom a podávame.
fitshaker-blog-lievance1
fitshaker-blog-lievance2
fitshaker-blog-lievance3
fitshaker-blog-lievance4
fitshaker-blog-lievance5
fitshaker-blog-lievance6
fitshaker-blog-lievance7
Mňaaam. Dobrú chuť želám :-).
nová-kniha-blog-text2
Fotka autora
Lucia Súkeníková
Redaktor vo Fitshaker

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.