Tie najlepšie lievance s ricottou a ovocím

Vieš si predstaviť krajšie ráno, ako vstávať pri vôni čerstvých lievancov? Tieto sú super nadýchané, rýchlo hotové, lahodné, a dokonca aj zdravé. Základom je ricotta – nízkotučný syr, ktorý je silným konkurentom nášho tvarohu. Ak nemáš ricottu, pokojne použi aj tvaroh a naplň ovocím zo záhradky. Táto dávka je pre veľkú rodinu, preto si pokojne prispôsob svojim potrebám. Uži si krásne ráno :-).

Čo budeme potrebovať?

Na 35 ks lievancov:

  • 140 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 lyžičky vínneho kameňa (kypriaci prášok bez fosfátov)
  • 20 g cukru (napr. z kokosových kvetov)
  • 1 lyžičku bourbon vanilky v prášku
  • 200 g ricotty
  • 250 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 2 bielky
  • štipku soli
  • kokosový olej alebo maslo na opekanie

Na ricottovo-jogurtový krém:

  • 200 g ricotty
  • 100 g hustého jogurtu
  • med
  • ovocie podľa chuti a sezóny
  • kokos

Ako budeme postupovať?

1. Múku, vínny kameň, cukor a vanilku zmiešame dohromady. Potom pridáme žĺtky, ricottu a mlieko. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, ktorý potom opatrne primiešame do cesta. Takto pripravené cesto necháme odpočívať cca 1 hodinu v chladničke, aby sa všetky zložky dobre prepojili.

2. Potom rozpálime panvicu, potrieme ju tukom a lyžicou tvarujeme malé lievančeky. Opekáme z oboch strán.

3. Zmiešaním ricotty a jogurtu si pripravíme krém. Lievance ochutíme krémom a ovocím, pokvapkáme medom, kokosom a podávame.

fitshaker-blog-lievance1

fitshaker-blog-lievance2

fitshaker-blog-lievance3

fitshaker-blog-lievance4

fitshaker-blog-lievance5

fitshaker-blog-lievance6

fitshaker-blog-lievance7

Mňaaam. Dobrú chuť želám :-).

 

nová-kniha-blog-text2

 

Ďalšie raňajky na víkendové mlsanie:

Domáce makové rožteky

Ovseno-kokosový koláčik

Makovo-tvarohové guľky

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 07/08/2016 a zaradený do kategórie: Fitness dezertyNízkokalorickéRaňajkyRecepty   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre