Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Teľacie mäso na omáčke zo smotany a bieleho vína s cviklou: tip na nedeľný obed

50 min
2 porcie
recepty z mäsa

Potrebujeme: 

  • 250 g teľacieho mäsa (ideálne v BIO kvalite)
  • Na marinádu:
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • Na prílohu:
  • 5 stredne veľkých cvikiel
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice balsamica
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • Na omáčku:
  • 1 lyžicu kvalitného masla
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 dl suchého bieleho vína
  • 150 ml kvalitnej smotany na šľahanie
  • 1 dl vody
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
recepty z mäsa

Teľacie mäso je veľmi ľahké na prípravu. Spolu so zaujímavou prílohou a dobrou omáčkou môžeš pripraviť aj ty doma obed hodný šéfkuchára. Tak poďme na to!

Ako na to?

1

Mäso nakrájame na menšie plátky. Prikryjeme napr. čistou utierkou/sáčkom/alobalom a naklepeme na tenšie placky.

2

Následne pridáme do misky horčicu, med, olej a pridáme soľ a korenie.

3

Poriadne spolu všetko premiešame a do takto pripravenej marinády vložíme mäso.

4

Necháme ho tam odpočívať cca 30 minút. (Môžeme ho nechať odložené aj na noc)

5

Cviklu nakrájame na rovnako široké kolieska.

6

Poukladáme ich na pekáč, pokvapkáme olivovým olejom a balsamicom. Ochutíme soľou a korením a pečieme približne 35 minút na 170°C.

7

Na rozpálenú panvicu poukladáme mäso a sprudka opekáme z každej strany cca 3 minúty. Po šiestich minútach vyberieme mäso a necháme odpočívať v alobale.

8

Do výpeku, ktorý na panvici ostal, pridáme maslo a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom.

9

Chvíľu restujeme a potom prilejeme víno.

10

Keď sa víno vyvarí, stíšime teplotu a pomaly začneme prilievať trošku smotany,  potom vodu, potom zas smotanu atď. Omáčku chutíme soľou a korením.

11

Keď bude omáčka hotová, pridáme k nej mäso a dve minúty povaríme.

12

Hotovo. Môžeme servírovať, buď tak, ako vidíme na fotke alebo podľa vlastnej fantázie.

telacie maso

Dobrú chuť! :-)

Ďalšie skvelé recepty nielen z mäsa nájdeš aj v našich knihách:

zdravé recepty

Aj toto môžeš vyskúšať:

Mäsové guľky z mletého teľacieho mäsa a bielou špargľou na prílohu

Grilované morčacie prsia s pečenou zeleninou: obed, ktorý zvládneš do 20 minút

Opekané kuracie prsia s cviklovým šalátom: tip na rýchly obed

Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktor vo Fitshaker

Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.