Tekvicové vafle: tip na jesenné raňajky aj pre vegánov

Blížiaca sa jeseň pre mňa znamená len jediné − tekvicové recepty. Táto oranžová zelenina sa dá pripraviť nielen na slano, ale aj na sladko. Spríjemni si jesenné ráno týmito chutnými vafľami :-).

Čas prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 6 ks?

  • 1 hrnček špaldovej (pohánkovej) múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 hrnček sójového mlieka
  • 3 lyžice datľového sirupu
  • 3 lyžice tekvicového pyré (hokkaido, maslová tekvica)
  • 1 lyžičku drvených ľanových semienok
  • 1 lyžičku kokosového oleja
  • Fitnutku na ozdobenie (voliteľná prísada)

Ako budeme postupovať?

1. Preosiatu múku zmiešame so sódou bikarbónou.

2. Prilejeme mlieko, sirup, pyré, ľanové semienka a olej.

3. Cesto poriadne premiešame. Ja som na pečenie použila silikónovú formu na vafle.

4. Cesto nalejeme do formy a pečieme na 180 ˚C približne 12-15 minút.

5. Upečené vafle pokvapkáme Fitnutkou a podávame :-).

 

Výživové hodnoty na 1 ks:

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
684 kJ

163 kcal

2 g 28 g 6 g 3 g

vegan vafle

 

špaldové vafle

Dobré ráno :-)!

 

Ak si chceš aj ty dopriať Fitnutku napríklad s takýmito raňajkami, nahliadni do nášho eshopu, tam ju zoženieš:

čoko nátierka

 

Vyskúšaj aj:

3x recepty z maslovej tekvice: Zdravé menu na celý deň aj pre deti od 1 roka

Tip na zdravý rýchly jesenný obed: Cestoviny s tekvicovou omáčkou a pečenou brokolicou

Sladko-pikantná karí tekvicová nátierka vhodná k pečivu ale aj ako dip k zelenine či mäsu

Veronika Kašická

Článok bol pridaný dňa 21/09/2020 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéPalacinky, lievance a vafleRaňajkyReceptyRecepty s FITnutkouVegan   |   Autor: Veronika Kašická

Komentáre