Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Sýte a jednoduché cestoviny s ricottou, brokolicou a fazuľou

20 min
6 porcií
cestoviny

Potrebujeme: 

  • 500 g ľubovoľných celozrnných cestovín
  • 1 brokolicu
  • 1 citrón
  • 250 g ricotty
  • 1 lyžičku medu
  • čierne mleté korenie
  • 1 plechovku bielej fazule
  • morskú/himalájsku soľ
  • čerstvé bylinky
  • parmezán
cestoviny

Tieto krémové citrónovo-ricottové cestoviny, na ktoré ti stačí len 6 ingrediencií, sú dokonalým a rýchlym obedom pre každú ženu, ktorá potrebuje rýchlo navariť.

Množstvo brokolice zastrčenej v tejto omáčke ti zaisťuje, že ty a tvoja rodina dostane ďalšiu porciu zeleniny. A už som ti spomínala, že príprava trvá len 20 minút?

Ako na to?

1

Cestoviny si uvaríme podľa návodu.

2

Medzitým si brokolicu nakrájame na malé ružičky, nastrúhame kôru z citróna a potom ho odšťavíme.

3

Pripravíme si ricottu, ktorú zmiešame s citrónovou kôrou, šťavou, medom a čiernym korením. Miešame buď ručne, v mixéri alebo ponorným mixérom, ak chceme získať vzdušnejšiu textúru.

4

Keď sú cestoviny takmer uvarené, cca 2 minúty pred dovarením vložíme nakrájanú brokolicu. Necháme si 1 šálku vody z cestovín a tie scedíme spolu s brokolicou.

5

Vrátime do hrnca, pridáme fazuľu, ricottu a podľa potreby si upravíme hustotu nechanou vodou z cestovín, dochutíme korením a soľou.

6

Podávame posypané čerstvými bylinkami a nastrúhaným parmezánom.

cestoviny s brokolicou

Dobrú chuť 😊.

Zaži ten skvelý pocit voľnosti a šťastia, keď objavíš skvelé možnosti svojho tela vďaka pestrej strave a pravidelnému pohybu. Pridaj sa k nám už dnes.

Tešíme sa na teba ❤️.

cvičenie doma pre ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.