Tieto krémové citrónovo-ricottové cestoviny, na ktoré ti stačí len 6 ingrediencií, sú dokonalým a rýchlym obedom pre každú ženu, ktorá potrebuje rýchlo navariť.
Množstvo brokolice zastrčenej v tejto omáčke ti zaisťuje, že ty a tvoja rodina dostane ďalšiu porciu zeleniny. A už som ti spomínala, že príprava trvá len 20 minút?
Ako na to?
1
Cestoviny si uvaríme podľa návodu.
2
Medzitým si brokolicu nakrájame na malé ružičky, nastrúhame kôru z citróna a potom ho odšťavíme.
3
Pripravíme si ricottu, ktorú zmiešame s citrónovou kôrou, šťavou, medom a čiernym korením. Miešame buď ručne, v mixéri alebo ponorným mixérom, ak chceme získať vzdušnejšiu textúru.
4
Keď sú cestoviny takmer uvarené, cca 2 minúty pred dovarením vložíme nakrájanú brokolicu. Necháme si 1 šálku vody z cestovín a tie scedíme spolu s brokolicou.
5
Vrátime do hrnca, pridáme fazuľu, ricottu a podľa potreby si upravíme hustotu nechanou vodou z cestovín, dochutíme korením a soľou.
6
Podávame posypané čerstvými bylinkami a nastrúhaným parmezánom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
530 kcal
2217.5 kJ
T:
10.6 g
B:
26.3 g
S:
74.5 g
V:
15 g
Dobrú chuť 😊.
Zaži ten skvelý pocit voľnosti a šťastia, keď objavíš skvelé možnosti svojho tela vďaka pestrej strave a pravidelnému pohybu. Pridaj sa k nám už dnes.
Tešíme sa na teba ❤️.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz