Kto by nemal rád čokoládu? Bohužiaľ v dnešných čokoládach nájdeš viac stužených tukov a cukru ako samotného kakaového prášku. Preto, ak chceš mať čokoládu kvalitnú, urob si ju doma. Ja som do čokolády namiesto kakaa použila karob, alebo inak nazývaný svätojánsky chlebík. Karob je bohatý na bielkoviny, minerály a vitamíny. Je bohatým zdrojom vlákniny a je úžasnou náhradou kakaa aj preto, že je prirodzene sladkastý. Zaujalo ťa to? :-)
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 2 hodinychladenie
Ako na to?
1
Maslo rozpustíme v hrnci tak, aby sa nezačalo variť.
2
Pridáme trstinový cukor rozmixovaný v mixéri.
3
Premiešame a pridáme karob spolu s vanilkovým pudingom.
4
Túto zmes chvíľu šľaháme dohladka. Pridáme mak a nasekané orechy.
5
Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do formy o rozmere 25 x 20 cm vystlanej alobalom.
6
Rovnomerne rozotrieme, posypeme zvyšnými nasekanými orechmi a vložíme do chladničky na stuhnutie.
Tip: Ak chceš mať čokoládu stuhnutú rýchlejšie, vlož ju na 30 minút do mrazničky.
Výživové hodnoty na 1 ks (5 x 5 cm):
176 kcal
739 kJ
T:
13 g
B:
2 g
S:
9 g
Túto domácu čokoládu môžeš niekomu darovať teraz na Mikuláša, alebo ňou urob radosť niekomu len tak. :-)
Na Mikuláša môžeš niekoho obdarovať aj netradične, napríklad Fitness knihami, kalendárom či Fitness diárom:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.