Voňavý perník rozvonia každý domov a poteší všetkých milovníkov sladkého. Dnes si upečieme jeden výborný mäkký výživný perník, z ktorého si kúsok môžeme dať bez výčitiek.
Ako na to?
1
Ak používame sterilizovanú fazuľu, najprv ju premyjeme a poriadne osušíme. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujeme na kašu. Bude sa trochu lepiť, ale dá sa to v pohode zvládnuť.
2
Vedľa v miske vyšľaháme vajíčka s trstinovým cukrom do peny. Potom pridáme kokosový olej a mandľové mlieko.
3
Do vajíčkovej zmesi primiešame fazuľovú kašu a premiešame. Ak by nám ešte niekde ostali kúsky fazule, môžeme ešte tyčovým mixérom domixovať na hladký krém.
4
Do cesta primiešame škoricu, kakao, perníkové korenie (pokojne aj viac, ak máme radi), kypriaci prášok a nakoniec aj pohánkovú múku.
5
Cesto vylejeme na plech (25 x 25 cm) potretý kokosovým olejom a na vrch poukladáme brusnice. Perník pečieme cca 25 – 30 minút na 180 ˚C.
6
Hotový perník potrieme džemom (ja som použila pomarančový s kôrou) a posypeme kokosom.
Tip: Namiesto džemu môžeme použiť aj horkú čokoládu a pokvapkať ňou perník.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
256 kcal
1079 kJ
T:
10 g
B:
7 g
S:
33 g
V:
5 g
Príjemné maškrtenie 😊.
Stále hľadáš ten správny darček pod vianočný stromček? Využi jedinečnú zľavu 15% na zdravé a fit produkty z nášho e-shopu.
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov