Doba prípravy: 60 minút
Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?
- 200 g zmäknutého masla + na vymastenie formy
- 220 g pohánkovej múky (ak nie si celiatik, môžeš použiť špaldovú múku) + na vymastenie fomy
- 160 g trstinového cukru
- 4 vajíčka
- 3 hrušky
- 2 lyžičky mletej škorice
- štipku morskej/himalájskej soli
- 70 g mletých lieskovcov
- 1 lyžičku prášku do pečiva
Ako budeme postupovať?
2. Maslo s cukrom vyšľaháme dopenista, potom po jednom postupne zašľahávame aj vajíčka.
3. Hrušky olúpeme a nastrúhame, spojíme so škoricou.
4. Múku zmiešame so soľou, mletými lieskovcami a s práškom do pečiva.
5. Múčnu zmes striedavo spolu s nastrúhanými hruškami jemne zapracujeme do cesta.
6. Pripravené cesto navrstvíme do tortovej formy a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista cca 45 – 50 minút.
7. Koláč je upečený, keď je špajdľa zapichnutá do cesta čistá a suchá, bez surového cesta. Podľa potreby pečieme aj dlhšie.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 347 kJ 322 kcal | 20 g | 32 g | 5 g | 2 g |
Vyskúšaj aj tieto koláče:
Nadýchané hruškové muffiny so zakysankou, ktoré sú bez lepku
Fantastický čoko-pohánkový koláč s hruškami
Krehký orechovo-hruškový koláč
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.