Zdravá desiata aj pohostenie: bezlepkové nadýchané muffiny so zakysankou a hruškami
Muffiny sú favoritom medzi sladkými múčnikmi u mnohých z nás. Čo tak si ich pripraviť v novej verzii a navyše bez lepku? Moje hruškové muffiny ťa prekvapia tým, ako sú veľmi nadýchané a tak vláčne zároveň. Pochutí si na nich celá rodinka.
Doba prípravy: 35 minút
Čo budeme potrebovať na 12 ks?
- 2 vajíčka
- ¾ hrnčeka trstinového cukru
- 1/3 hrnčeka rastlinného oleja
- 1 hrnček zakysanky
- 2 hrnčeky bezlepkovej múky (napr. pohánkovej)
- 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
- 1 lyžičku mletej škorice
- štipku morskej/himalájskej soli
- 1 lyžičku rumu (voliteľné)
- 1 lyžičku šťavy z citróna
- 2 stredne veľké hrušky
Ako budeme postupovať?
1. Vajíčka a cukor vyšľaháme dopenista, potom pridáme olej a zakysanku.
2. Múku zmiešanú s kypriacim práškom, škoricou a soľou postupne pridávame do tekutej zmesi.
3. Pridáme trošku rumu a citrónovej šťavy. Nakoniec do cesta pridáme očistené a na kocky nakrájané hrušky.
4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C po dobu cca 25 minút.
Výživové hodnoty na 1 ks:
Kalorické hodnoty | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
803 kJ
192 kcal |
5,5 g | 32 g | 4 g | 1 g |
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Skvelé recepty nielen na muffiny nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál:
Urob si aj tieto koláče s hruškami:
Tvarohové košíčky s horúcimi hruškami – tip na rýchly dezert
Arašidový koláč s hruškami, na ktorý stačí 30 minút
Bezlepkový kakaový koláč s hruškami
Alžbeta Jánošíková
Najnovšie články od Alžbeta Jánošíková (zobraziť všetky)
- Tip na rýchly obed bez mäsa do 30 minút: karfiolové kari s tofu - 27. novembra 2019
- Božský slivkový koláč s posýpkou a jogurtovou plnkou - 10. novembra 2019
- Jednoduchý tekvicový koláč s lieskovými orieškami bez lepku - 4. októbra 2019
Článok bol pridaný dňa 16/11/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéDesiataFitness dezertyRecepty | Autor: Alžbeta Jánošíková