Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zemiakové muffiny - fit príloha k mäsu či rybe

Tieto zemiakové muffiny so sezónnou zeleninou predstavujú ideálnu letnú prílohu ku grilovanému mäsku alebo ľahkej rybe. Ak však do nich pridáš aj kúsky kuracieho mäsa a necháš to zapiecť spolu s delikátnym syrom Chedar, lahodnú a rýchlu pochúťku máš na svete raz-dva. Som presvedčená, že sa týmto jedlom zavďačíš aj najmladším členom rodiny. Muffiny sú farebné, hravé a chutné, jednoducho sa do nich zamilujú nielen veľkí, ale i tí najmenší.
Doba prípravy: cca 35-40 minút

Čo budeme potrebovať na cca 14 ks?


  • kvalitné maslo na vymazanie formy na muffiny

  • špaldovú alebo bezlepkovú strúhanku na vysypanie formy na muffiny

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1 menšia biela cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 1 menšia červená paprika

  • 200 g kukurice z konzervy (príp. 1 čerstvá kukurica)

  • 8 stredne veľkých zemiakov

  • 10 stredne veľkých šampiňónov

  • 2 vajíčka

  • 150 g syru chedar (príp. eidam či gouda)

  • 2 lyžice špaldovej alebo bezlepkovej múky

  • 1 lyžička kypriaceho prášku bez fosfátov

  • morskú/himalájsku soľ

  • mleté čierne korenie

  • mletá rasca

  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať - voliteľné


Ako budeme postupovať?

1. Rúru predhrejme na 180 °C. Formy na muffiny vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.
2. Do väčšej rozpálenej panvice pridáme 1 lyžicu olivového oleja, na ktorom do sklovita opražíme nadrobno nasekanú cibuľku s cesnakom.
3. Pridáme nadrobno nasekanú papriku, umytú kukuricu a nahrubo postrúhané zemiaky a restujeme do zhnednutia.
4. Do druhej väčšej panvice pridáme 1 lyžicu olivového oleja. Na miernom plameni restujeme umyté a nadrobno nakrájané šampiňóny.
5. Potom obe zmesi premiestnime do hlbokej misy, kde ich poriadne premiešame.
6. Pridáme vajíčka, postrúhaný syr a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
7. Osolíme, okorením a pridáme mletú rascu. Ak chceme, môžeme použiť aj petržlenovú vňať.
8. Pripravené cesto pridáme lyžicami do priehlbiniek na muffiny.
9. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 15-20 minút, kým zemiakové muffiny zvrchu nezhnednú.
zemiakove muffiny so zeleninou
 
muffiny zo zemiakov
Prajem ti príjemný gastronomický zážitok a dobrú chuť k obedu! ;-)
 
Zaujímavé prílohy k jedlám nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
zdrave recepty z fitka do kuchyne special 2
Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktor vo Fitshaker

Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.