Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov?

Famózny syrový quiche aj pre bezlepkáčov


Vytlačiť

Dala by si si niečo dobré na večeru a hľadáš cestu, ako sa vyhnúť lepku? Skús tento slaný koláčik plný zdravých bielkovín. Je hotový expresne rýchlo a skvele sa hodí aj ako originálne pohostenie pre návštevu alebo na desiatu pre deti. Tak šup do obchodu dokúpiť chýbajúce suroviny a pusti sa do vypekania :-).

Čo budeme potrebovať?

Na korpus:

  • ½ hlavy karfiolu
  • 5 lyžíc cícerovej múky (ak nie si celiatička, môžeš použiť špaldovú)
  • 3 žĺtky
  • 125 g mozzarely
  • soľ/korenie/oregano podľa chuti

Na plnku:

  • 3 bielky
  • 120 g plesňového syra (Niva, Rival)
  • 2 hrušky
  • šťavu z ½ citróna
  • 1 červenú cibuľu
  • orechy

Ako budeme postupovať?

1. Karfiol očistíme a uvaríme do mäkka. Necháme ho vychladnúť a potom ho rozmixujeme v mixéri. Rukami vyžmýkame z karfiolu prebytočnú šťavu, zahustíme cícerovou múkou, pridáme žĺtky, postrúhanú mozzarelu, ochutíme soľou (opatrne, lebo plesňový syr je dosť slaný), korením a oreganom. Korpus natlačíme do formy a dáme predpiecť na 10-15 minút do rúry na 180 stupňov.

2. Zatiaľ si pripravíme plnku: 3 bielky si vymiešame s nadrobno nalámaným (alebo nastrúhaným) syrom. Túto zmes potom nalejeme na predpečený korpus.

3. Očistíme si cibuľu, ktorú nakrájame na kolieska. Hrušky nakrájame na plátky, ktoré pokvapkáme šťavou z citróna, aby nezhnedli. Poukladáme ich na korpus, pridáme cibuľu a orechy. Pečieme spolu ešte asi 20 minút.

fitshaker_blog_Quiche1

fitshaker_blog_Quiche3

fitshaker_blog-Quiche2

Hotovo. Nech chutí :-).

 

Ďalšie originálne bezlepkové recepty, ktoré by si mohla skúsiť:

Lahodný pšenový nákyp

Pečené batáty s prekvapením

Quinoa rizoto s dubákmi

blog - diar

Lucia Súkeníková

Lucia Súkeníková

Svoju záľubu vo varení som znovuobjavila, keď som čakala prvého syna. Po narodení druhého syna som vytvorila FB stránku MOJE JEDLO. Keďže pri dvoch deťoch niet času na dlhé varenie, uprednostňujem jednoduché a časovo nenáročné recepty. A keďže mi záleží na zdraví mojej rodiny, tvorím recepty, ktoré nemajú za úlohu len zasýtiť, ale aj dodať telu to, čo potrebuje. Som milovníčkou dobrého jedla. Nepoužívam polotovary, náhrady jedál, glutamany a suroviny s éčkami. Mám rada čisté chute z prvotných surovín. Dávam prednosť kvalitným, sezónnym a lokálnym potravinám. Myslím, že veľa vecí sa dá vyrobiť aj doma. Milujem skúšať nové, nepoznané chute a kombinácie chutí. Chcem prinavrátiť tradičnú slovenskú kuchyňu na naše stoly v modernom šate. Keďže žijem na dedine, používam bežne dostupné suroviny. Verím, že Vám MOJE JEDLO bude chutiť :-).
Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 25/01/2016 a zaradený do kategórie: BezlepkovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková


Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.