Netradičná slaná bábovka. Vynikajúca desiata do školy či snack do práce

Síce bábovka zvykne byť sladká a podáva sa ako dezert, vyskúšať niečo nové nikdy nie je na škodu. Tento receptík s olivami, sušenými paradajkami a šunkou ti ukáže aj iný, rovnako skvelý a chutný spôsob, ako si môžeme bábovku pripraviť. Môžeš ju deťom zabaliť na desiatu alebo potešiť svoje chuťové bunky, keď dostaneš chuť na nejaký snack. Je to skvelé osvieženie tradičnej domácej kuchyne a sľubujem, že sa po nej len tak zapráši.
Doba prípravy: 30 min
Doba prípravy: 30 min
Čo budeme potrebovať na cca 12 kusov?
- 3 vajíčka
- 200 g hladkej špaldovej múky
- ½ prášku do pečiva bez fosfátov
- 100 ml kvalitného mlieka
- 150 ml olivového oleja
- 70 g nivy
- 80 g eidamu
- 100 g olív
- 100 g sušených paradajok
- 80 g kvalitnej šunky
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
Ako budeme postupovať?
1. Vyšľaháme vajíčka a postupne po troche pridávame múku a kypriaci prášok.
2. Pridáme mlieko, olej a poriadne premiešame.
3. Primiešame postrúhaný syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a takisto nakrájanú šunku.
4. Podľa chuti dosolíme a dochutíme korením.
5. Vlejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch približne 40 minút.
2. Pridáme mlieko, olej a poriadne premiešame.
3. Primiešame postrúhaný syr, nakrájané sušené paradajky, olivy a takisto nakrájanú šunku.
4. Podľa chuti dosolíme a dochutíme korením.
5. Vlejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch približne 40 minút.


Prajeme ti dobrú chuť!
Veľa iných receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1
Veľa iných receptov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1
Hľadáš inšpirácie na raňajky? Pozri aj sem:
Omeleta so šampiónmi pre dvoch
Reštart na ráno: citrusové smoothie
Nátierky na 3 dni v týždni