
Mám pre teba jednoduchý recept na šťavnatý citrusovo-orechový bochník. Tento oranžový koláč si ťa podmaní od prvého kúska. Ľahko sa pripravuje, ešte ľahšie sa zje. Hodí sa k rannej káve či neskorým raňajkám alebo ho môžeš vychutnať popoludní so šálkou čaju. Poďme si ukázať, ako si pomarančovo-mandľový chlebík pripraviť.
Ako na to?
1
Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Formu na biskupský chlebík s rozmerom 30 x 11,5 cm vymastíme a vysypeme múkou.
2
Zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, pomarančovú kôru a cukor.
3
Pridáme olej, pomarančovú šťavu, sódu bikarbónu a rýchlo premiešame.
4
Cesto dáme do formy a pečieme 40 minút. Priebežne kontrolujte špáradlom, každá rúra to má trošku inak.
5
Predtým, ako ho vyberieme z formy, necháme bochník 10 minút vychladnúť. A ešte čakáme do úplného vychladnutia.
6
Podávame a ozdobujeme ľubovoľne podľa chute alebo podľa toho, čo máme doma.

Výživové hodnoty na 1 porciu:
177 kcal
746 kJ
T:
12 g
B:
3 g
S:
14 g
V:
2 g
Tip: Tento koláč som piekla vo forme na chlebík, ale môžete použiť menšiu formu alebo formu na tortu či menší plech. Čas na pečenie sa bude mierne líšiť v závislosti od tvaru formy, ktorú si vyberiete.
Dobrú chuť! 😊
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz


