Všetky
Recepty
Zdravie
Všeobecné
Cvičenie
Stravovanie
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Sebarozvoj a motivácia
Pre fitmaminky
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
LETO
Fit pobyty a dovolenky

Tip na lahodné sladké raňajky: Pomarančovo-mandľový chlieb

40 min
16 porcií
raňajky

Potrebujeme: 

  • 160 g hladkej špaldovej múky
  • 100 g najemno pomletých mandlí
  • 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • kôru z 1 bio pomaranča
  • 90 g trstinového cukru
  • 150 ml kokosového oleja (alebo kvalitného masla)
  • 120 ml čerstvej pomarančovej šťavy
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • Vrchná ľubovoľná poleva: lekvár, zdravá nutela, roztopená čokoláda, ovocie, nasekané orechy, kokosový krém. Jednoducho, čo máte doma alebo na čo máte chuť.
raňajky

Mám pre teba jednoduchý recept na šťavnatý citrusovo-orechový bochník. Tento oranžový koláč si ťa podmaní od prvého kúska. Ľahko sa pripravuje, ešte ľahšie sa zje. Hodí sa k rannej káve či neskorým raňajkám alebo ho môžeš vychutnať popoludní so šálkou čaju. Poďme si ukázať, ako si pomarančovo-mandľový chlebík pripraviť.

Ako na to?

1

Rúru predhrejeme na 180 ˚C. Formu na biskupský chlebík s rozmerom 30 x 11,5 cm vymastíme a vysypeme múkou.

2

Zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, pomarančovú kôru a cukor.

3

Pridáme olej, pomarančovú šťavu, sódu bikarbónu a rýchlo premiešame.

4

Cesto dáme do formy a pečieme 40 minút. Priebežne kontrolujte špáradlom, každá rúra to má trošku inak.

5

Predtým, ako ho vyberieme z formy, necháme bochník 10 minút vychladnúť. A ešte čakáme do úplného vychladnutia.

6

Podávame a ozdobujeme ľubovoľne podľa chute alebo podľa toho, čo máme doma.

sladke zdrave ranajky

Výživové hodnoty na 1 porciu:

177 kcal

746 kJ

T:

12 g

B:

3 g

S:

14 g

V:

2 g

Tip: Tento koláč som piekla vo forme na chlebík, ale môžete použiť menšiu formu alebo formu na tortu či menší plech. Čas na pečenie sa bude mierne líšiť v závislosti od tvaru formy, ktorú si vyberiete.

Dobrú chuť! 😊

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.