Čas prípravy: 40 minút
Čo budeme potrebovať na cca 16 porcií?
- 160 g hladkej špaldovej múky
- 100 g najemno pomletých mandlí
- 2 lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
- kôru z 1 bio pomaranča
- 90 g trstinového cukru
- 150 ml kokosového oleja (alebo kvalitného masla)
- 120 ml čerstvej pomarančovej šťavy
- 1 lyžičku sódy bikarbóny
Vrchná ľubovoľná poleva: lekvár, zdravá nutela, roztopená čokoláda, ovocie, nasekané orechy, kokosový krém. Jednoducho, čo máte doma alebo na čo máte chuť.
Ako budeme postupovať?
2. Zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, pomarančovú kôru a cukor.
3. Pridáme olej, pomarančovú šťavu, sódu bikarbónu a rýchlo premiešame.
4. Cesto dáme do formy a pečieme 40 minút. Priebežne kontrolujte špáradlom, každá rúra to má trošku ináč.
5. Predtým, ako ho vyberieme z formy, necháme bochník 10 minút vychladnúť. A ešte čakáme do úplného vychladnutia.
6. Podávame a ozdobujeme ľubovoľne podľa chute alebo podľa toho, čo máme doma.
Tip: Tento koláč som piekla vo forme na chlebík, ale môžete použiť menšiu formu alebo formu na tortu či menší plech. Čas na pečenie sa bude mierne líšiť v závislosti od tvaru formy, ktorú si vyberiete.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
746 kJ 177 kcal | 12 g | 14 g | 3 g | 2 g |
Tipy na zdravé sladké raňajky a iné fitness recepty nielen pre ženy nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Ak máš rada na raňajky sladké pečivo, vyskúšaj si upiecť aj niečo z týchto receptov:
Mäkkučký cuketový chlebík pre tvoje zdravé sladké raňajky
Vynikajúci tvarohovo-jablkový chlebík bez lepku a bez cukru
Preferuješ sladké raňajky? Recept na celozrnný čokoládový chlebík s pomarančom
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz