Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 22x22 cm?
- 1 šálku ovsených vločiek
- 1 lyžica ovsených vločiek na posypanie
- 3/4 šálky hladkej špaldovej múky
- 1/3 šálky medu
- 1/4 lyžičky mletého zázvoru (môžeš nahradiť škoricou alebo vanilkou)
- 1/4 lyžičky soli
- 8 lyžíc roztopeného kvalitného masla alebo kokosového oleja
- 350 g mrazených jahôd (v sezóne čerstvé príp. môžeš nahradiť iným ovocím)
- 125 g kvalitnej horkej čokolády
Ako budeme postupovať?
2. V miske si zmiešame ovsené vločky, múku, mletý zázvor, soľ, med a roztopené maslo a poriadne premiešame. Zmes má tuhšiu konzistenciu, takže ju do formy utlačíme rukami.
3. Na zmes si navrstvíme nakrájané jahody, horkú čokoládu a posypeme ovsenými vločkami.
4. Pečieme cca 30 -40 minút do zlatista.
Množstvo zdravých a chutných dezertov nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.
Tipy na senzačné koláče z ovsených vločiek:
Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády
Raňajkový ovseno-kokosový koláčik za 15 minút
Chrumkavý raňajkový koláčik z ovsených vločiek. Úplne bez múky!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz