Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Sladká maškrta bez výčitiek: Fantastický ovocný koláč z ovsených vločiek

Dopraj si sladkú maškrtu bez výčitiek. Nenáročný recept, ktorý je pripravený zo zdravých a dostupných surovín, zaručene uspokojí tvoje chuťové poháriky. Ovocný koláč je svieži a šťavnatý a v konečnom dôsledku ťa aj celkom zasýti. Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Odporúčam si ho vychutnať ráno k teplému čaju, alebo v kruhu svojich priateľov na poobednej sieste. Pozor však na zjedené množstvo! Poďme sa pustiť do prípravy :-).

Čo budeme potrebovať na plech s rozmermi 22x22 cm?


  • 1 šálku ovsených vločiek

  • 1 lyžica ovsených vločiek na posypanie

  • 3/4 šálky hladkej špaldovej múky

  • 1/3  šálky medu

  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru (môžeš nahradiť škoricou alebo vanilkou)

  • 1/4 lyžičky soli

  • 8 lyžíc roztopeného kvalitného masla alebo kokosového oleja

  • 350 g mrazených jahôd (v sezóne čerstvé príp. môžeš nahradiť iným ovocím)

  • 125 g kvalitnej horkej čokolády


Ako budeme postupovať?

1. Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a formu si potrieme maslom.
2. V miske si zmiešame ovsené vločky, múku, mletý zázvor, soľ, med a roztopené maslo a poriadne premiešame. Zmes má tuhšiu konzistenciu, takže ju do formy utlačíme rukami.
3. Na zmes si navrstvíme nakrájané jahody, horkú čokoládu a posypeme ovsenými vločkami.
4. Pečieme cca 30 -40 minút do zlatista.
 
 
 
 
 
Tip: Zmenou ovocia, korenia či pridaním sušeného ovocia a orechov si môžeš tento ovocný koláč pripraviť podľa svojej chuti. Prajem ti dobrú chuť! :-)

Množstvo zdravých a chutných dezertov nájdeš aj  v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.


undefined
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.