Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády


Ak hľadáš recept na ľahký, výživný a veľmi jednoduchý dezertík, tento ovsený koláč je skvelou voľbou. Neobsahuje žiadnu múku ani cukor. Na uspokojenie chuťových pohárikov postačí lyžica kvalitného medu :-). A čo je najlepšie, pri tomto recepte vôbec nemusíš rozmýšľať. Stačí len všetko zmiešať dokopy a za pár minút si vykúzliš sladkú maškrtu, s ktorou sa môžeš podeliť so svojimi blízkymi či priateľmi.

Čo budeme potrebovať?

  • ½ hrnčeka ovsených vločiek (ak trpíš celiakiou, použi bezlepkové)
  • 1 hrnček vody
  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 3 vajcia z voľného chovu
  • 4 lyžice kvalitného medu
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžičky kvalitnej mletej kávy
  • 1 lyžičku kypriaceho prášku bez fosfátov
  • 50 g horkej čokolády s min.podielom kakaa 70 % (voliteľné)

Ako budeme postupovať?

1. Pol hrnčeka ovsených vločiek s hrnčekom vody uvaríme za stáleho miešania do mäkka. Keď nám vznikne kaša hustej konzistencie, odložíme z plameňa.

2. Ostatné ingrediencie vložíme do väčšej misy a všetko poriadne zmiešame. Odporúčam použiť ručný mixér.

3. Potom do zmesi varechou primiešame aj ovsenú kašu.

4. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a posypeme kúskami nasekanej horkej čokolády (voliteľné).

5. Necháme piecť vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút.

6. Po upečení necháme koláč chvíľku vychladnúť, následne ho môžeme nakrájať na menšie kocky a podávať napríklad ku kvalitnej kávičke alebo lahodnému čaju.

Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Fit ovsený koláč s kúskami horkej čokolády

Ako alternatívu môžeš namiesto čokolády použiť napríklad bobuľové ovocie. V tom prípade odporúčam čerstvé, nie mrazené. Ovsený koláč môžeš podávať aj s lyžicou gréckeho jogurtu, ktorý príjemne zvláčni povrch koláča.

Prajem ti dobrú chuť a príjemné vychutnávanie. 

banner-fitness-zapisnik2-1

 

Dostala si chuť na čokoládové koláče? Vybrali sme pre teba tie naj! 

Božské čokoládové cupcaky zdravo

Famózny čoko-cviklový koláčik s domácim džemom

Čokoládovo-hruškový fitness koláč bez múky

 

 

 

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Najnovšie články od Alžbeta Jánošíková (Zobraziť všetko)

Článok bol pridaný dňa 12/01/2017 a zaradený do kategórie Fitness dezertyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková


Komentáre