Silvester je u nás vždy v znamení stretnutia s priateľmi. Je nás vždy plný dom a každý prinesie svoju špecialitu. Mojou sú práve tieto jednohubky. Aj keď je toto jedlo troška kalorickejšie, dodá ti práve dostatok energie na privítanie Nového roka. ;-)
Ako na to?
1
Do vysokej úzkej nádoby rozbijeme vajíčko a pridáme olej.
2
Vložíme tyčový mixér tak, aby dosiahol až na dno a spustíme. Po chvíli majonéza začne tuhnúť. Mixujeme cca 20-30 sekúnd.
3
Keď máme majonézu pripravenú, zmiešame ju s wasabi pastou a troškou soli.
4
Vložíme ju na chvíľu do chladničky, aby vychladla.
5
Zatiaľ nakrájame bagety, natrháme lístky ľadového šalátu a nakrájame plátky lososa.
6
Majonézu vyberieme z chladničky a natierame na bagetu. Majonéza je trošku redšia ako kupovaná, preto si môžeme pomôcť lyžičkou.
7
Na majonézu uložíme lístok ľadového šalátu, opäť dáme trošku majonézy a nakoniec položíme na vrch údeného lososa.
8
Jednohubky uložíme na misu, dozdobíme ich petržlenovou vňaťou a dochutíme čiernym korením.
Tip: Ak si netrúfaš na domácu majonézu, môžeš použiť kupovanú v bio kvalite, alebo použiť smotanový termizovaný syr typu Lučina.
Výživové hodnoty na 1 ks:
102 kcal
431 kJ
T:
6 g
B:
4 g
S:
9 g
Prajem ti nádherné prežitie záveru roka a ešte krajší vstup do toho nového. ;-)
A v novom roku poď vypotiť kilečká z Vianoc a Silvestra do našej Novoročnej výzvy 2023:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.