
Čo budeme potrebovať na cca 2 klobásky?
- 130 g sušených bio paradajok
- 250 g slnečnicových semiačok
- 50 g ľanových semiačok
- 1 polievkovú lyžicu červenej papriky
- 2 polievkové lyžice lahôdkového droždia (nemusí byť)
- minimálne 3 strúčiky cesnaku
Ako budeme postupovať?
1. Sušené paradajky si namočíme na pár hodín do vody, pokým nám zmäknú a rozmixujeme na kašu. Slnečnicové semiačka rozomelieme na prach v mlynčeku na kávu. Môžeme prihodiť zopár aj v celku pre efekt zrniek ako v originál klobáse :-).
2. Ľanové semiačka rozomelieme na prach. Pridáme červenú papriku, lahôdkové droždie a roztlačený cesnak. Miešame, pokým nám nevznikne pevné, nelepivé cesto. Rozdelíme ho na 2 alebo 3 kusy podľa toho, akú hrubú klobásku chceme vykúzliť. Natlačíme na spodok mikroténového vrecka.
3. Potom vaľkáme, pokým nám vznikne tvar klobásky, zrolujeme a v sáčku vložíme do mrazničky, aby nám cesto stuhlo a mohli sme ho ľahučko pokrájať na kolieska.
Pozor! Nevyberaj klobásy už zmrznuté, lebo sa nám nebudú dať krájať. Treba len počkať, kým stuhnú a hneď z mrazničky vybrať.
TIP: Vyskúšaj podávať s horčicou. Chutia skvele. Dokonca aj chlapom :-).



Ďalšie tipy, čo na silvestrovský stôl:
Silvestrovké fit jednohubky
Tipy na netradičné nátierky za pár minút
8 x zdravé pohostenie namiesto čipsov a tyčiniek
V našom mestečku pripravujem RAW obedíky, koláče aj torty na objednávku. Recepty si od začiatku vymýšlam sama. Baví ma byť kreatívna a intuitívna v každom smere. Robievam aj semináre, ochutnávky a workshopy zamerané na prípravu živej stravy doma i v zahraničí. Veľkou motiváciou je pre mňa moja dcérka, ktorej chutia hlavne raw koláčiky a je aj skvelou a nenahraditelnou pomocníčkou.