Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Chudnutie
Fitshaker podcasty
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na Silvester: Zdravé klobásky nielen pre vegetariánov

Čo priniesť na silvestrovskú párty, keď sú všetci mäsa na rôzne spôsoby prejedení? Čo tak falošnú klobásu bez mäsa? Nerobíme si žarty. Vyzerá ako klasická klobáska, ale nič tučné v nej nenájdeš. A chutí skvele! Odporúčame podávať so zeleninou alebo voňavým domácich chlebíkom. Ver, že zachutí aj zarytým odporcom všetkého zdravého. Presvedč sa sama :-).

Čo budeme potrebovať na cca 2 klobásky?

  • 130 g sušených bio paradajok

  • 250 g slnečnicových semiačok

  • 50 g ľanových semiačok

  • 1 polievkovú lyžicu červenej papriky

  • 2 polievkové lyžice lahôdkového droždia (nemusí byť)

  • minimálne 3 strúčiky cesnaku


Ako budeme postupovať?
1. Sušené paradajky si namočíme na pár hodín do vody, pokým nám zmäknú a rozmixujeme na kašu. Slnečnicové semiačka rozomelieme na prach v mlynčeku na kávu. Môžeme prihodiť zopár aj v celku pre efekt zrniek ako v originál klobáse :-).
2. Ľanové semiačka rozomelieme na prach. Pridáme červenú papriku, lahôdkové droždie a roztlačený cesnak. Miešame, pokým nám nevznikne pevné, nelepivé cesto. Rozdelíme ho na 2 alebo 3 kusy podľa toho, akú hrubú klobásku chceme vykúzliť. Natlačíme na spodok mikroténového vrecka.
3. Potom vaľkáme, pokým nám vznikne tvar klobásky, zrolujeme a v sáčku vložíme do mrazničky, aby nám cesto stuhlo a mohli sme ho ľahučko pokrájať na kolieska.
Pozor! Nevyberaj klobásy už zmrznuté, lebo sa nám nebudú dať krájať. Treba len počkať, kým stuhnú a hneď z mrazničky vybrať.
TIP: Vyskúšaj podávať s horčicou. Chutia skvele. Dokonca aj chlapom :-).
fitshaker_blog_raw_klobasky2
 
fitshaker_blog_raw_klobasky4
 
fitshaker_blog_raw_klobasky1
Saška Murínová
Redaktor vo Fitshaker

V našom mestečku pripravujem RAW obedíky, koláče aj torty na objednávku. Recepty si od začiatku vymýšlam sama. Baví ma byť kreatívna a intuitívna v každom smere. Robievam aj semináre, ochutnávky a workshopy zamerané na prípravu živej stravy doma i v zahraničí. Veľkou motiváciou je pre mňa moja dcérka, ktorej chutia hlavne raw koláčiky a je aj skvelou a nenahraditelnou pomocníčkou.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.