Dnes si už ryžové ( alebo takzvané sklenené) rezance zakúpite takmer v každom obchode. Pripravíme si ich na "čínsky" spôsob. Tak poďme na to... príprava je jednoduchá a výsledok chutný :-).
Čo potrebujeme na prípravu?
- 1 balenie ryžových rezancov,
- 1 pór,
- šampiňóny alebo huby podľa chuti,
- zelené fazuľky,
- čínske korenie,
- inú zeleninu, podľa chuti,
- olivový alebo kokosový olej.
Ako na to?
1. Najskôr si pripravíme rezance. Návod je veľmi jednoduchý, nájdeme ho na zadnej strane obalu. (V prípade, že ho nenájdeme: rezance dáme do vriacej vody na 3-5 minút, scedíme ich a prepláchneme vodou.)
2. Po príprave rezancov si nakrájame zeleninu, ktorú podusíme na panvici a do zeleninovej zmesi pridáme korenie podľa chuti.
3. Keď sa nám voda odparí pridáme trošku oleja, prisypeme rezance a všetko spolu "osmahneme". Hotovo... môžeme podávať! :-)
Zdroje fotiek: súkromný archív Fitshakra a flickr.com (Creative Commons only)
Od svojho detstva obľubujem varenie, pečenie a rôzne domáce práce. V mojich 15-tich rokoch som vážila dosť veľa. A vzhľadom na môj veka bola moja kondícia na veľmi nízkom bode, nehovoriac o tom, že moje zdravie na tom tiež nebolo najlepšie. V tom čase som si povedala dosť a zmenila som svoj život od základov. Všetko sa to začalo samotným prístupom k mnohým okolnostiam. Snažila som sa nebyť lenivá a mať viac pohybu. Postupne som si upravovala aj jedálniček, ktorý do dnes obsahuje viac ovocia, zeleniny, vlákniny, zdravých tukov a podobne. Takýto systém sa mi úspešne darí udržiavať už pár rokov, vlastne, nie je to o udržiavaní, je to už celé o zvyku. Počas tohto obdobia sa mi podarilo schudnúť cca 20 kilogramov. Teraz sa cítim zdravšie, veselšie a všeobecne lepšie. Robím to čo ma tak baví a to je fotografovanie a príprava rôznych jedál.