Rýchly jarný quiche s bryndzou a špargľou

Nenáročný obed alebo večera plná jarných chutí. Stav na kombináciu bryndze, špargle a smotany a priprav slaný koláč, ktorý bude parádnym oživením tvojej kuchyne. Pravá ovčia bryndza posilňuje imunitný systém, chráni pred alergiami a je hotovou probiotickou bombou. A navyše, špargľa sa postará o množstvo vitamínov a minerálnych látok. Tak utekaj po zásteru a priprav si tento voňavý, jarný recept :-).

Čo budeme potrebovať na formu s priemerom 20 cm?

Na korpus:

  • ¾ šálky špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g zmäknutého masla
  • 1 žĺtok
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1-2 lyžice mlieka (vody) alebo podľa potreby

Na náplň:

  • 1 kocku bryndze (125 g)
  • 250 ml kyslej smotany
  • sneh z 1 bielka
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • zelenú špargľu

Ako budeme postupovať?

1. Zo zmäknutého masla, štipky soli, žĺtku a múky vypracujeme cesto. Ak sa drobí, pridáme po lyžičkách mlieko alebo vodu.

2. Keď nám vznikne kompaktné cesto, natlačíme ho do formy. Môžeme troška vyvýšiť okraje, poprepichujeme ho vidličkou a dáme predpiecť do rúry na 180 stupňov asi na 10 minút.

3. Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku: Vyšľaháme bielok so štipkou soli. Do misky rozdrobíme bryndzu, primiešame smotanu, pretlačený cesnak a sneh z bielka. Ochutnáme, či je plnka dostatočne slaná, záleží od bryndze.

4. Keď je korpus upečený, celú zmes naň rozotrieme. Špargľu umyjeme, odrežeme spodnú časť a prerežeme na polovicu tak, aby sa nám zmestila do formy, poukladáme na plnku a dáme dopekať asi na 15-20 minút.

5. Podávame teplé, či studené. S poriadnou porciou čerstvého šalátu.

TIP: Ak máš bielu špargľu, môžeš použiť aj tú, ale najskôr ju ošúp a 5 minút povar vo vriacej vode. Až potom ju daj zapekať.

fitshaker-blog-kis-s-bryndzou1

fitshaker-blog-kis-s-bryndzou2

fitshaker-blog-kis-s-bryndzou3

Prajem skvelú chuť k ľahkému obedu alebo večeri :-).

 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

fit recepty

 

 

Ďalšie tipy na zeleninový obed:

Tofu-karfiolový nákyp

Syrový quiche bez lepku

Fitness pizza bez múky

Lucia Súkeníková

Článok bol pridaný dňa 29/04/2016 a zaradený do kategórie: NízkokalorickéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Súkeníková

Komentáre