Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

Ukončenie zmeny typu členstva

Dokončenie zmeny typu členstva

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Fantastický tofu-karfiolový nákyp bez laktózy?

Fantastický tofu-karfiolový nákyp bez laktózy


Vytlačiť

Či už si vegánka alebo chceš len skúsiť obed bez živočíšnych produktov, toto je skvelý tip ako navariť rýchlo a zdravo. Karfiol je bohatý na veľa vitamínov, ako napríklad vitamín A, B, E a aj C. Nemôžem vynechať ani významné množstvo vápnika, železa, horčíka a draslíka. Pomôže ti aj pri trávení, keďže správne usmerňuje tráviaci systém a reguluje priechodnosť čriev. Ak nechceš ostať pri vegánskom obede, pridaj do omáčky kvalitné pomleté mäso a posyp syrom. Mňamka v oboch prípadoch :-).

Čo budeme potrebovať na 6 porcií?

  • 1 karfiol
  • 1 cibuľu
  • 100 g zelenej fazuľky
  • 100 g mrkvy
  • 100 g cukety
  • 100 g kukurice
  • 100 g bulguru
  • 1 kvalitný paradajkový pretlak
  • 1 lyžičku karí korenia
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 80 g bieleho tofu (vyberaj si kvalitné tofu zo sóje bez GMO)
  • soľ a korenie

Ako budeme postupovať?

1. Do osolenej vody dáme variť ružičky karfiolu.

2. Nakrájame cibuľu a zelené fazuľky, nastrúhame mrkvu a cuketu. Na oleji pražíme najprv cibuľu, potom pridáme nastrúhanú mrkvu, cuketu a fazuľky. Osolíme, okoreníme a dusíme.

3. Keď bude zmes hotová, pridáme pretlak, kukuricu a lyžičku karí korenia. Ak by bola omáčka príliš hustá, prilejeme trošku vody.

4. Do zmesi prisypeme bulgur, premiešame a necháme 15 minút odstáť.

5. Polovicu varených karfiolových ružičiek si nakrájame na kúsky a uložíme do zapekacej nádoby.

6. Na nakrájaný karfiol vylejeme omáčku a na to pokrájame zvyšok ružičiek. Posypeme nastrúhaným tofu a dáme zapekať na 15-20 minút pri 200 stupňoch.

fitshaker-blog-veganske-jedlo1

fitshaker-blog-veganske-jedlo2

fitshaker-blog-veganske-jedlo3

fitshaker-blog-veganske-jedlo4

fitshaker-blog-veganske-jedlo5

A môžeme servírovať. Dobrú chuť :-).

 

Ďalšie tipy na vegánske jedlá:

Zdravá pizza na taliansky spôsob

Skvelá zapekaná tekvica

Pikantná kukuricová polievka

Nela Juričová

Nela Juričová

Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.
Nela Juričová

Článok bol pridaný dňa 08/03/2016 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéPotréningovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Nela Juričová


Vytlačiť

Komentáre

Vyhľadávanie

Recepty z blogu v novej knihe

Recepty z blogu v novej knihe
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.