Keďže sme v rodine bezlepkových a lepkovú múku u nás nájdete fakt výnimočne, pečiem na 99,9% bezlepkovo. Návšteva ďakuje za niečo nové a tráviaci trakt návštevníkov tiež.
Čo teda budeme potrebovať?
- 220 g bezlepkovej múky (najviac sa mi osvedčila múka Mix C (Mix Patisserie) od firmy Schär),
- 100 g trstinového cukru,
- 2 celé vajíčka,
- 1 dcl oleja (najlepšie kokosového),
- 1 vanilkový cukor (pre mlstnejšie jazýčky, odporúčame kúpiť v BIO kvalite, napríklad v DM-ku),
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny,
- 1 jogurt 150 ml ( nám najviac chutia smotanové alebo domáce),
- prísada, ktorá sa obmieňa (viac info nižšie).
Čo sa týka variabilnej prísady- zakaždým použijem niečo iné (čo je práve poruke) – lieskové oriešky, mandle, ríbezle, brusnice, sušené alebo kandizované ovocie rôzneho druhu, hrozienka. Sušené ovocie a hrozienka nechám chvíľu namočené v sirupe, z ktorého potom prilejem aj do cesta. Sirup (prípadne domácu griotku) používam rada, keďže bezlepkové cesto je hutnejšie a padne vhod ho trochu „rozriediť“.
Všetky prísady zmiešame a muffiny pečieme pri 180°C cca 40 minút.
Dobrú chuť ... a nezabudni popustiť uzdu fantázii pri orieškoch, ovocí, sirupe, jogurte :-).
Som inštruktorka Aerobiku, Zumby a Interval tréningu. Taktiež som šťastnou maminou dvoch chlapčekov. Prispievanie na blog fitshaker.sk považujem za úžasnú možnosť podeliť sa so svojimi poznatkami a skúsenosťami s ďalšími nadšencami športu a zdravého životného štýlu.