Rýchla zdravá večera do 20 minút: chrumkavé fazuľové struky s bryndzovo-kôprovou omáčkou

Fazuľové struky sú jednou z mojich obľúbených letných surovín. Fantastická a chutná večera, ktorá je na stole do 20 minút, ideálne na vyťažený pracovný týždeň. Do tohto receptu sa mi kvôli svojej jemnej chuti viac hodia žlté fazuľky. Poď si recept pripraviť tiež ;-).

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?

  • 1 kg fazuľkových strukov
  • 100 g kvalitnej mäsitej slaninky
  • 190 g (200 ml) kyslej smotany
  • 250 g bryndze
  • 1 viazaničku kôpru (cca 50 g)

Ako budeme postupovať?

1. Fazuľové struky umyjeme a očistíme (odrežeme z nich konce so zvyškom stonky) a nakrájame na menšie kúsky (polovice alebo tretiny v závislosti od dĺžky strukov).

2. Takto pripravené struky vhodíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút, aby ostali chrumkavé. Po uvarení ich scedíme a dáme do studenej vody.

3. Vo veľkej hlbokej panvici na sucho opražíme slaninku a necháme ju odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke.

4. V tej istej panvici zohrejeme kyslú smotanu spolu s nadrobenou bryndzou, aby sa bryndza úplne rozpustila.

5. Pridáme najemno nasekaný kôpor a na miernom ohni povaríme ešte 3 minútky.

6. Fazuľkové struky môžeme buď pridať priamo do panvice k omáčke, premiešať a na tanieri už len pridať slaninku, alebo ich môžeme poliať omáčkou až na tanieri (tak ako na fotke :-)).

fazulove struky recept

Prajem dobrú chuť :-)!

 

Skvelé recepty na rôzne príležitosti nájdeš aj v našich knihách:

rýchla zdravá večera

 

A čo ďalšie si zvládneš pripraviť za 20 minút na večeru?

Vynikajúce špenátové halušky s kozím syrom: recept aj pre deti od 1,5 roka

Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal

Rýchla večera do 10 minút: šalát s kuskusom, zeleninou a jogurtom

Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke

Bohdana Tandlich

Článok bol pridaný dňa 19/06/2020 a zaradený do kategórie: BezlepkovéOstatnéPotréningovéReceptyRýchle obedy či večere do 20 minút   |   Autor: Bohdana Tandlich

Komentáre