Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Rýchla zdravá večera do 20 minút: chrumkavé fazuľové struky s bryndzovo-kôprovou omáčkou

Fazuľové struky sú jednou z mojich obľúbených letných surovín. Fantastická a chutná večera, ktorá je na stole do 20 minút, ideálne na vyťažený pracovný týždeň. Do tohto receptu sa mi kvôli svojej jemnej chuti viac hodia žlté fazuľky. Poď si recept pripraviť tiež ;-).

Čas prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 4 porcie?


  • 1 kg fazuľkových strukov

  • 100 g kvalitnej mäsitej slaninky

  • 190 g (200 ml) kyslej smotany

  • 250 g bryndze

  • 1 viazaničku kôpru (cca 50 g)


Ako budeme postupovať?

1. Fazuľové struky umyjeme a očistíme (odrežeme z nich konce so zvyškom stonky) a nakrájame na menšie kúsky (polovice alebo tretiny v závislosti od dĺžky strukov).
2. Takto pripravené struky vhodíme do vriacej vody a varíme približne 5 minút, aby ostali chrumkavé. Po uvarení ich scedíme a dáme do studenej vody.
3. Vo veľkej hlbokej panvici na sucho opražíme slaninku a necháme ju odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke.
4. V tej istej panvici zohrejeme kyslú smotanu spolu s nadrobenou bryndzou, aby sa bryndza úplne rozpustila.
5. Pridáme najemno nasekaný kôpor a na miernom ohni povaríme ešte 3 minútky.
6. Fazuľkové struky môžeme buď pridať priamo do panvice k omáčke, premiešať a na tanieri už len pridať slaninku, alebo ich môžeme poliať omáčkou až na tanieri (tak ako na fotke :-)).
fazulove struky recept
Prajem dobrú chuť :-)!
Skvelé recepty na rôzne príležitosti nájdeš aj v našich knihách:
rýchla zdravá večera
 
A čo ďalšie si zvládneš pripraviť za 20 minút na večeru?
Vynikajúce špenátové halušky s kozím syrom: recept aj pre deti od 1,5 roka
Hľadáš recept na niečo rýchle na obed či večeru? Skús cuketové špagety čo dom dal
Rýchla večera do 10 minút: šalát s kuskusom, zeleninou a jogurtom
Tip na obed do 20 minút aj pre vegánov: soté z tofu so zeleninou a fazuľou v paradajkovej omáčke
Fotka autora
Bohdana Tandlich
Redaktor vo Fitshaker

Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami. Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.