Rukolový šalát s granátovým jablkom a skaramelizovanými orieškami: tip na bleskovú zdravú večeru

Príprava šalátov je vždy rýchla záležitosť. Preto sa šaláty najviac hodia na teplé dni, kedy chceme tráviť viac času mimo kuchynského sporáka. Neboj sa pri tvorbe šalátov experimentovať. Nemusia byť vždy zložené len zo zeleniny. Buď odvážna a pridaj do šalátu aj kúsok ovocia a uvidíš, ako ho razom oživíš. Tento rukolový šalát je skombinovaný so slaným syrom a osviežujúcou chuťou granátového jablka.

 

Doba prípravy: 15 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?

  • 300 g rukoly
  • cca 15 ml olivového oleja
  • morskú/himalájsku soľ
  • 1 avokádo
  • 75 g syru balkánského typu alebo syru feta
  • 1 granátové jablko
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • hrsť vlašských orechov (cca 15 g)

Ako budeme postupovať?

1. Umytý a osušený šalát rozdelíme do tanierov. Polejeme ho troškou olivového oleja a osolíme.

2. Nakrájame avokádo, syr podrvíme na menšie kúsky a pripravíme granátové jablko, čiže lyžicou vyberieme jeho vnútro. (Pozri tip, ako očistiť granátové jablko)

3. Šalát posypeme avokádom, syrom a granátovým jablkom a pripravíme skaramelizované oriešky.

4. Na panvici roztopíme kokosový olej spolu s medom, pridáme vlašské orechy a opekáme približne 2-3 minúty.

5. Šalát posypeme orieškami spolu s výpekom z panvice.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu:

Kalorické hodnoty Tuky Bielkoviny Sacharidy Vláknina
474 kcal

1 994 kJ

35 g 11 g 28 g 9 g

rukola

 

granátové jablko

 

salaty

 

zeleninový šalát

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie tipy na rýchle večere nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne 2:

recepty

 

Ak máš rada šaláty, vyskúšaj aj tieto:

Avokádový šalát – vhodný napríklad ako náplň do tortilly

Karfiolový šalát – s vajíčkami, mrkvičkou, kukuricou a cibuľkou

Rukolový šalát s pečenými batatmi – skvelé aj po tréningu

Viktória Janov

Redaktorka vo Fitshaker
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj food blog victoriakitchenstories.com
Viktória Janov

Článok bol pridaný dňa 19/05/2018 a zaradený do kategórie: BezlepkovéOstatnéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovŠalátyVegetariánske   |   Autor: Viktória Janov

Komentáre