Recept na štedrú večeru pre vegánov – zdravý zemiakový šalát s tofu “rybou”

Pripraviť štedrú večeru pre vegánov nie je v skutočnosti také zložité, ako sa ti na prvý pohľad zdá. Pripravila som pre teba vynikajúci recept, na ktorom si pochutná každý vegán i nevegán. Ponúkam ti overený recept na zdravý zemiakový šalát a výbornú alternatívu miesto kapra – tofu “rybu”. Poď si pripraviť síce netradičnú, ale za to veľmi zdravú a tak chutnú večeru, ktorá ti rozvonia celú kuchyňu!

Čo budeme potrebovať na zemiakový šalát?

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g zeleninovej zmesi (odporúčam ideálne čerstvú)
  • ½ cibule
  • 2 väčšie zavárané uhorky
  • 1 lyžičku horčice
  • pár kvapiek citrónovej šťavy
  • 1,5 kvalitného sójového jogurtu
  • himalájsku/morskú soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Zemiaky v šupke uvaríme vo vode, ktorú trochu osolíme.

2. Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, očistíme ich a nakrájame na drobné kocky.

3. Do zemiakov pridáme zeleninu, na drobno nakrájanú cibuľu a uhorky. Vmiešame jogurt, pár kvapiek citrónovej šťavy a olivový olej.

4. Nakoniec ochutíme korením podľa vlastného uváženia.

5. Hotový šalátik necháme v chladničke aspoň hodinku.

Čo budeme potrebovať na tofu „rybu“?

  • 1 biele tofu
  • špaldovú strúhanku (môžeš použiť aj bezlepkovú, ražnú atď.)
  • špaldovú múku hladkú
  • 1,5 lyžičky kukuričného škrobu
  • 100 ml vody
  • korenie na ryby (vyberajte kvalitné bez glutamánu)
  • 1 lyžicu olivového oleja

Ako budeme postupovať?

1. Na panvici si rozpálime olej.

2. Tofu prekrojíme pozdĺžne a priečne tak, aby nám vznikli 4 kúsky.

3. V tanieri si pripravíme zmes kukuričného škrobu, vody a korenia na ryby.

4. Každý kúsok tofu najprv obalíme v múke, potom okorenenej zmesi (ako keby sme to obaľovali vo vajíčku) a nakoniec v strúhanke.

5. Sprudka ich opečieme na panvici.

6. Podávame spolu so zemiakovým šalátom.

tofu salat

20161205_143410

Prajem ti nech si vychutnáš nielen štedrovečernú večeru, ale aj prítomnosť svojich najbližších. Krásne Vianoce! 

 

 

fit diar

 

Ďalšie fit recepty, ktoré sa hodia na vianočný stôl:

Vianočný recept (nielen) pre vegánov – voňavé medovníčky

Vynikajúce vanilkové rožky z kokosovej múky – bezlepkové

Pečieme na Vianoce: škoricové koláčiky pre hryzkošov

Baška Línek

Manažérka šťastia vo Fitshaker
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych.
Milujem jógu, dlhé prechádzky, silový tréning, beh, squash, plávanie, turistiku, komiksy, pekné oblečenie, samovzdelávanie, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov.
Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)
Baška Línek

Článok bol pridaný dňa 21/12/2016 a zaradený do kategórie: ReceptyŠalátyVeganVegetariánskeVianočné   |   Autor: Baška Línek

Komentáre