Čas prípravy: 60 minút + odležanie cesta
Čo budeme potrebovať na cca 30 ks?
- 200 g ražnej múky
- 30 g trstinového cukru
- 30 g mletých orechov
- 1 lyžičku sódy
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 1/3 banánu
- 50 ml rastlinného mlieka
- 30 ml agáve sirupu
- 30 ml kokosového oleja
Na citrónovú polevu:
- 2 lyžice citrónovej/limetkovej šťavy
- 5 lyžíc trstinového cukru
Ako budeme postupovať?
2. V druhej miske mixérom zmiešame banán, mlieko, sirup a kokosový olej.
3. Suchú a mokrú zmes spojíme a pripravíme hutné cesto, ktoré necháme odležať v chladničke niekoľko hodín. Ideálne celú noc.
4. Na dosku nasypeme trochu múky a cesto rozvaľkáme do 0,5 cm hrúbky.
5. Formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Takto pripravené medovníčky pečieme v rúre pri 150 stupňoch približne 10 minút.
6. Hotové medovníčky môžeme ozdobiť orieškami a citrónovou polevou, ktorú pripravíme vyšľahaním 2 lyžíc citrónovej alebo limetkovej šťavy a 5 lyžíc trstinového cukru.
Výživové hodnoty na 1 ks (bez polevy):
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
206 kJ 249 kcal | 2 g | 1 g | 7 g | 1 g |
Tento recept nájdeš aj v knihe Z fitka do kuchyne špeciál II, ktorá je rovnako ako Z fitka do kuchyne špeciál I a III zostavená z tých NAJ receptov z blogu:
Tipy na ďalšie chutné a zdravé recepty pre vegánov na Vianoce:
Tip na vianočné pečenie: Vegánske brownies zo špaldovej múky
Vianočný VIDEORECEPT: Chrumkavé RAW vanilkové rožky
VIDEORECEPT: Čokoládové brandy guľôčky za 5 minút!
Nepoznám nudu a stereotyp. Snažím sa vždy „bojovať na viacerých frontoch“, pričom ich spoločným znakom je pocit spokojnosti, naplnenia a lásky. Svoju nekončiacu zvedavosť prenášam do zaujímavých rozhovorov, kreativitu do zdravých alternatívnych receptov a lásku do každej činnosti, ktorú robím. Čas chcem tráviť zmysluplne a osožne pre seba aj svojich blízkych. Milujem hory, jógu, bike, bežky, dlhé prechádzky, beh, turistiku, komiksy, čítanie a najviac zo všetkého svojho manžela, rodinu a priateľov. Verím, že kúsok pozitívneho myslenia, ktoré je dôležitou súčasťou môjho života, prinesiem prostredníctvom článkov, receptov, príspevkov a správ aj do toho tvojho. :-)