V horúcich letných dňoch nás vôbec neláka jesť horúcu polievku. No s príchodom jesene ich, naopak, pripravujeme radi a čoraz častejšie. Nie je totiž nič príjemnejšie, ako vychutnávať teplý pokrm, keď je za oknom sychravý deň. Táto polievka ťa navyše prenesie do ďalekého Mexika a pri jej príprave môžeš použiť aj produkty ako miso pasta a ume ocot, ktoré môžeš poznať vďaka Výzve do plaviek 2020.
Ako na to?
1
Postup je veľmi jednoduchý. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na drobno a po chvíli pridáme aj nakrájaný cesnak.
2
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zelené fazuľky, mrkvu nakrájanú na kolieska a orestujeme.
3
Po chvíli pridáme fazuľu, cícer a červenú papriku.
4
Premiešame a zalejeme vývarom. Polievku ochutíme soľou, korením a nasekanou papričkou čili.
5
Tesne pred koncom vrenia polievku ochutíme miso pastou a ume octom.
6
Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
184 kcal
775 kJ
T:
2 g
B:
7 g
S:
32 g
V:
7 g
Horúce Mexiko si touto polievkou pripomenieme v každom kúte sveta ;-).
Pre viac hrejivých polievok a iných skvelých receptov, nahliadni do našich kníh:
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????