Doba prípravy: 30 minút
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- cca 3-4 lyžice olivového oleja
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 4 - 5 stredne veľkých zemiakov
- cca 500 - 600 ml vriacej vody alebo vývaru
- mleté čierne korenie
- bio vegetu (voliteľné)
- morskú/himalájsku soľ
- 200 g čerstvých šampiňónov
- cca 2-3 lyžice smotany na varenie
Ako budeme postupovať?
2. Pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky.
3. Zalejeme vriacou vodou (môžete použiť aj zeleninový vývar).
4. Pridáme koreniny a soľ, premiešame a varíme do zmäknutia zemiakov.
5. Medzitým na cca 1-2 lyžiciach olivového oleja opečieme očistené a na malé kúsky nakrájané šampiňóny - posolíme ich a okoreníme.
6. Keď je polievka uvarená, odložíme zo sporáka a použijeme tyčkový mixér na jej vymixovanie.
7. Potom hrniec s polievkou vrátime na sporák, pridáme do nej smotanu a ešte chvíľku povaríme. Hotovú polievku podávame s pečenými šampiňónmi.
Pre viac chutných výživných inšpirácií nahliadni aj do našich kuchárskych kníh:
Nech sa páči, tu sú ďalšie rýchle krémové polievky:
Tekvicová polievka s kokosovým mliekom: stačí ti 35 minút
Krémová kari karfiolová polievka: hotová do 40 minút
Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.