Čo potrebujeme na prípravu:
- 12 ks -
- 3/4 pohára mandlí,
- 3 lyžice medu,
- 4 lyžice masla (tenký plátok),
- štipku soli,
- 1 lyžičku prášku na pečenie,
- kvalitnú čokoládu,
- lyžičku kokosového oleja,
- 6 fíg,
- trošku kôry z bio pomaranča.
Ako na to:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Mandle si pomelieme na múku, zmiešame ich s práškom na pečenie a so štipkou soli.
- Pridáme roztopené maslo, med a všetko spolu zamiešme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme z cesta malé guličky.
- Guličky „splasneme“ a vytvarujeme do tvaru toliarikov. V strede urobíme s prstom priehlbinku.
- Pečieme cca 8 minút.
- Po vybratí urobíme priehlbinku ešte raz a necháme vychladnúť. Obalíme v čokoláde.
- Do stredu si urobíme figovo- pomarančový džem a to rozmixovaním fíg, pomarančovej kôry a 2 lyžíc vody.
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).