Pečieme na Vianoce: Čokoládovo- pomarančové toliariky

Bez múky, bez bieleho cukru...čo viac si môžme priať? Už len zapnúť pri pečení vianočné pesničky a bude to tip top. Odporúčam napiecť aspoň dvojitú dávku, pretože je vysoko pravdepodobné, že sa po nich veľmi rýchlo zapráši :-).
Čo potrebujeme na prípravu:
- 12 ks -
Ako na to:
Čo potrebujeme na prípravu:
- 12 ks -
- 3/4 pohára mandlí,
- 3 lyžice medu,
- 4 lyžice masla (tenký plátok),
- štipku soli,
- 1 lyžičku prášku na pečenie,
- kvalitnú čokoládu,
- lyžičku kokosového oleja,
- 6 fíg,
- trošku kôry z bio pomaranča.
Ako na to:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Mandle si pomelieme na múku, zmiešame ich s práškom na pečenie a so štipkou soli.
- Pridáme roztopené maslo, med a všetko spolu zamiešme.
- Plech vyložíme papierom na pečenie a tvarujeme z cesta malé guličky.
- Guličky „splasneme“ a vytvarujeme do tvaru toliarikov. V strede urobíme s prstom priehlbinku.
- Pečieme cca 8 minút.
- Po vybratí urobíme priehlbinku ešte raz a necháme vychladnúť. Obalíme v čokoláde.
- Do stredu si urobíme figovo- pomarančový džem a to rozmixovaním fíg, pomarančovej kôry a 2 lyžíc vody.

Urobte radosť aj niekomu koho máte radi. Zabaľte pár kúskov do škatuľky a je to :-).

Táto moja zásielka putovala kamarátke. Ešte sa však chystám urobiť vianočnú zásielku dobrôtok aj našej ufrfľanej susedke, dvom kamarátom, trom kamarátkam, trom starým mamám a rodine. Uuuf, to aby som sa už pustila do pečenia :-)

Prajem dobrú chuť a nádherné predvianočné chvíľky :-).